1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Koleos (jedva primetno) osvežen
Renault Koleos (jedva primetno) osvežen
3

Renault Koleos (jedva primetno) osvežen

381
3
Podelite sa prijateljima:

Renault Koleos druge generacije je napunio tri godine, pa je francuski proizvođač procenio da je kucnuo momenat za osveženje. Međutim, obim i sam broj modifikacija je iznenađujuće skroman.

Branici su sada bogatiji detaljima koji (samo) podsećaju na hrom, rešetka hladnjaka je izraženija, a izgled točkova je takođe izmenjen. To bi bilo otprilike sve što se tiče stilskih izmena.

Promene u putničkoj kabini su još diskretnije. Uveden je širi izbor materijala a u ponudi su i nešto  komfornija sedišta. Glavna novina obuhvata produženje sedalnog dela prednjih sedišta čime se olakšava život (su)vozačevim butinama, dok su nazad dodeljene dve fiksne pozicije naslona za ruke.

Dodatno, povećana je i doza funkcionalnosti multimedijalnog sistema. Vrhunska verzija koja po tradiciji nosi nalepnicu Initiale Paris sada može da se pohvali kvalitetnijom “Nappa” kožom na sedištima i ostalim panelima u unutrašnjosti krosovera.

Paleta pogonskih grupa za evropske kupce je prilikom restilizacije revidirana. Prošle godine je iz ponude isključen motor označen sa 1.6 dCi koji isporučuje 130 konjskih snaga, pa je kao jedina dizel reprezentativna jedinica ostala ona nazvana 2.0 dCi. Ovaj agregat razvija celih 177 „konja“.

Ovom prilikom, u dizel postavu je vraćena još jedna opcija: 1.7 Blue dCi turbodizel (150 konjskih snaga). U ovoj varijanti je moguće dobiti jedino krosover sa pogonom na prednje točkove, dok oni koji žele pogonsku silu na obe osovine moraju odabrati 2.0 Blue dCi motor. Tada će na raspolaganju imati konjicu od 190 grla. Sve verzije su opremljene X-Tronic varijatorom.

Osveženi Renault Koleos će u izložbeno-prodajne salone vrlo brzo, zavisno već od konkretnog tržišta.

AutoRepublika

(381)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Milan

Kada ce osveziti Espace? On je od 2015g na trzistu.

moron

„Sve verzije su opremljene X-Tronic varijatorom“

Baš „poželjno“ što se mene tiče.

Rade

Mislim da je to dobra zamena za reduktor. 😉