1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot predstavio proizvodni plan do 2024. godine
Peugeot predstavio proizvodni plan do 2024. godine
0

Peugeot predstavio proizvodni plan do 2024. godine

395
0
Podelite sa prijateljima:

Proizvođač iz Sošoa je obavestio javnost o planu predstavljanja novih modela do 2024. godine, a saglasno pristiglim informacijama, većina game bi trebalo da bude elektrifikovana u predstojećem periodu obuhvaćenim petogodišnjim periodom.

Počev od sledeće godine, Peugeot će ući u ciklus obnove game. Prvi kvartal će doneti promociju nove generacije gradskog mališana, modela 208 (spekulativni render ispod), koji će počivati na istoj platformi (CMP1) kao i model iz luksuzne divizije DS 3 Crossback. Stilski izraz supkompaktnog hedžbeka će se oslanjati na sveža dizajnerska rešenja Peugeota, a prema rečima direktora odeljenja za dizajn francuske marke, Žan Pjera Plujea, biće posebno agresivan.

Novajlija će takođe dobiti čisto električnu verziju kako bi se što efikasnije na tržištu suprotstavio konkurentskim modlima Renault Zoe i Nissan Leaf.

Još je jedan novitet na “meniju” Peugeota za 2019. godinu. Naime, tada počinje proizvodnja predstavljenog karavana, modela 508 SW. Paleta modela 508, kao i kompaktni SUV 3008, će naknado dobiti i svoje plug-in hibridne verzije (PHEV).

Iako će Peugeot 508 morati da se zadovolji sa 225 konjskih snaga i pogonom na prednje točkove, krosover će dobiti pogonsku grupu koja isporučuje čak 300 “konja”, a prava poslastica je zapravo to što će ergela biti raspoređena na sva četiri točka.

U novu deceniju će nas uvesti osveženi krosover 2008 (spekulativni render iznad), koji će takođe moći da se pohvali čisto električnom verzijom, baš kao i laka komercijalna vozila Partner i Expert. Ko jedva čeka da vidi novi popularni hedžbek francuske marke Peugeot 308, moraće da sačeka 2021. godinu, a još godina će biti potrebna da prođe, kako bi debitovala i električna verzija.

Tokom 2023. godine, započeće obnova game krosovera, pa će početi proizvodnja modela 3008 i 5008. Pored ova dva SUV-a, debitovaće i model iz segmenta velikih krosovera, a on će poneti oznake Peugeot 6008. Takmičiće se u E segmentu vozila sa povišenim klirensom, a francuska marka očekuje od njega da ojača poziciju kompanije na kineskom tržištu.

Što se sportskih modela tiče, Žan-Filip Imparato, izvršni direktor kompanije, izjavio je za francuski Le Figaro, da će sledeći 208 GTI koristiti tehnologiju hibrida. Elektromotor bi trebao da pruži dodatnu porciju snage motoru sa unutrašnjim sagorevanjem, čije specifikacije još uvek nisu obelodanjene. Možemo da pretpostavimo da se radi o turbo jedinici sa tri cilindra, koja se, na primer, u modelu Ford Fiesta ST pokazala sasvim dovoljnom za ove namene, s obzirom na to da isporučuje 200 konjskih snaga.

U slučaju Peugetoa 208 GTI, hibridizacija pogonskog sklopa bi donela i nužno sniženje potrošnje goriva, što je još važnije sa ekološkog aspekta. Očigledan nedostatak najavljenog pogonskog sklopa se odnosi na činjenicu da će baterijske jedinice značajno povećati težinu omalenog sportiste.

AutoRepublika

(395)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments