1. Home
  2. Vesti
  3. Opel Corsa-e: činjenice (GALERIJA)
Opel Corsa-e: činjenice (GALERIJA)
1

Opel Corsa-e: činjenice (GALERIJA)

976
1
Podelite sa prijateljima:

Opel Corsa-e, zajedno s Peugeotom e-208, činiće tandem koji će „napasti“ lidersku poziciju Renaulta ZOE (koji smo testirali) u segmentu malih električnih automobila.

Pre nekoliko dana, Opel/Vauxhall je najavio električnu verziju šeste generacije Corse. Reč je o direktnom derivatu Peugeota e-208, a baziran je na istoj e-CMP platformi kao i DS 3 Crossback E-Tense.

Preliminarne specifikacije kažu da je reč o istom motoru od 50 kWh i 100 kW, što u prevodu znači da su obezbeđene solidne performanse uz isto tako solidnu autonomiju.

Doduše, neke male razlike postoje u odnosu na Peugeotov model. Očekivana autonomija Corse-e iznosi 330 kilometara po WLTP-u, naspram 340 kilometara. Standardni priključak na automobilu je trofazni od 11 kW, dok je na električnoj 208-ici jednofazni od 7,4 kw ili trofazni od 11 kW. Pretpostavka je da se Opel odlučio za potonju varijantu kao standardnu zbog popularnih trofaznih stanica za punjenju u Nemačkoj (ali i nekim drugim evropskim zemljama).

Specifikacije:

  • baterija od 50 kWh (garancija 8 godina ili 160.000 kilometara za 70% kapaciteta
  • autonomija po WLTP-u 330 kilometara
  • elektromotor od 100 kW i 260 Nm
  • ubrzanje od 0 do 50 km/h za 2,8 sekundi
  • ubrzanje od 0 do 100 km/h za 8,1 sekundu
  • standardan trofazni priključak za punjenje (potrebno 5 sati da se napuni baterija)
  • brzo punjenje od 30 minuta za 80% kapaciteta baterije sa CCS DC do 100 kW

S dizajnerske tačke gledišta, Corsa-e izgleda dopadljivo, a krase je jednostavne, moderne linije i atraktivan enterijer. Renault ZOE ima čega da se plaši.

AutoRepublika

(976)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
grumpy

Bravo za Opel.
Uspeli su od one francuske nesreće da naprave lep automobil. I unutra.