1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Alfe Romeo: Akcenat je na profitabilnosti
Šef Alfe Romeo: Akcenat je na profitabilnosti
5

Šef Alfe Romeo: Akcenat je na profitabilnosti

283
5
Podelite sa prijateljima:

Prvi čovek italijanske marke, Žan-Filip Imparato, potvrdio je da je prvi i osnovni cilj ostati profitabilan. 

„Alfa Romeo ne sme nikada više biti gubitaš“, kazao je izvršni direktor brenda iz Milana prilikom posete fabrici Pomiljano gde će u maju startovati proizvodnja Tonalea. Prema njegovim rečima, Alfa se vratila među profitabilne marke krajem prethodne godine.

Poznato je da je Karlos Tavareš, šef Stellantisa, dao svim proizvođačima u okviru kompanije rok od deset godina da se dokažu, odnosno da pokažu mogu li da nađu svoje mesto na sve temperamentnijem automobilskom tržištu. Oni koji posle tog roka i dalje budu „nesnađeni“ i sa „minusom“ u finansijskom smislu, moraće da odu u istoriju.

Stoga Imparato insistira na profitabilnosti Alfe Romeo. Stoga nije bilo bombastičnih najava povodom prodaje na godišnjem nivou. Imparato je najavio da je cilj ove godine isporučiti 20.000 jedinica Tonalea, s tim da je fabrika kadra da napravi između 40.000 i 45.000 primeraka na godišnjem nivou.

On je potvrdio da će od ove godine svake naredne stizati po jedan novitet, i da je neophodno da Alfa Romeo bude prisutna u svim relevantnim segmentima. Sledeći stiže subkompaktni krosover, još uvek nepoznatog naziva.

No, uprkos ovim novajlijama, Imparato zadržava realne, a neki bi rekli i pesimistične ambicije povodom prodaje na godišnjem nivou. „Mislim da možemo da dostignemo 200.000, to je naš cilj i ka tome težimo. Mogao bih reći i 400.000, kao pokojni Markione, ali Porsche je trenutno na nekih 300.000“, kazao je Imparato.

On je dodao da broj prodatih jedinica na godišnjem nivou nije na prvom mestu prioriteta, već da je to prethodno navedena profitabilnost. „Nemamo više luksuz da gubimo novac“, rekao je šef Alfe Romeo.

AutoRepublika 

(283)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

20 000 za 8 mjeseci? a najjeftiniji kosta 39 keka, docim kompas mogu i po 25k da prodaju. Ne znam, kao sto sam davno rekao ovaj Francuz je lud.

Matija

Ne „ostati“ vec konacno „postati profitabilan“! Jadna Alfa! Isto to su mislili svi predhodni menadzeri Alfe. Znamo gde je dospela. Postoji laksi i tezi put za profitabilnost: laksi je da se Alfa pretvori u konfekcijsku robu siroke potrosnje a tezi put je originalnost kroz negovanje esencije Alfinog karaktera!

Pomponije

Koja komedija od ove Alfe… Već pet godina nešto najavljuju, a prodaja sve lošija.

Izgleda mi kad im istekne ovaj rok od deset godina da će tu biti stavljen katanac.

Bolje je i to nego da nude neke prepakovane poluproizvode bez ikakvog identiteta.

Šanse nema da oni prebace 150.000 isporuka godišnje! Ovaj Tonale će možda sledeće godine nakucati ovih 40.000 i to je to, posle toga samo će prodaja ići na dole.

U istoriji automobilizma ne postoji nijedan brend poput Alfe koji je toliko nesposoban da iskoristi svoj potencijal.

Matija

„U istoriji automobilizma ne postoji nijedan brend poput Alfe koji je toliko nesposoban da iskoristi svoj potencijal.“ Kako da nema, ima: FIAT, Lancia, Maserati, kompletna nekadasnja engleska autoindustrija.

Lufe

Iako bi izgubili neku „dusu“ mislim da je Alfi bolje bilo da su pustili VW da ih kupi i da ih pozicionira negdje izmedju samog VW i Audija i imali bi i vise para za razvoj i vise modela i bolju podrsku i marketing i servise i sve… Mislim da bi bili u mnogo boljem stanju a grijeh je da se takva marka ugasi