1. Home
  2. Vesti
  3. Uskrsnuće Austro-Daimlera donosi Bergmeister ADR 630 Shooting Grand (VIDEO)
Uskrsnuće Austro-Daimlera donosi Bergmeister ADR 630 Shooting Grand (VIDEO)
0

Uskrsnuće Austro-Daimlera donosi Bergmeister ADR 630 Shooting Grand (VIDEO)

429
0
Podelite sa prijateljima:

Deklarisano ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 2,5 sekundi.

Oživljavanje davno ugašenih automobilskih marki kroz kreaciju superskupih superautomobila, nije ništa novo. Volkswagen grupa je pripojila Bugatti 1998., a 21 godinu kasnije  imamo prilično uspešne modele Veyron i Chiron.

Lepo je videti da se vraća i Austro-Daimler, koji je na Concorso d’Eleganza Villa d’Este nastupio s modelom Bergmeister, ranije u toku ovog meseca.

Austro-Daimler Bergmeister ADR 630 Shooting Grand zaisa izgleda grandiozno sa svojom dugačkom haubom, „nabubrelim“ zadnjim delom i vratima u vidu „galebovih krila“, koja podsećaju na Mercedes-Benz SLS AMG. Međutim, na Bergmeisteru je većina komponenti potpuno nova, s tim što je nekoliko pozajmljeno od Merdes-AMG GT-a, uključujući i redni šestocilindarski motor i vetrobran. Reč je o mešavini GT automobila i „shooting brake“, a rezultat je fascinantan.

Ono što ADR 630 čini impresivnim je njegov pogonski sistem. Reč je o „plug-in“ hibridu s baterijom od 55 kW, koja obezbeđuje energiju za tri elektromotora. Kada se to upari s 3,0-litarskim rednim turbo šestocilindrašem, dobija se 1.200 ks i 1.600 Nm maksimalnog obrtnog momenta, što obezbeđuje sprint do „stotke“ za samo 2,5 sekundi i maksimalnu brzinu od preko 320 km/h.

Dok prvi novi Austro-Daimler već ima kupca, projekt menadžer kompanije, Roland Štagl, izjavio je da se nada da će proizvesti malu seriju vozila, verovatno uključujući kabriolet i još jedan manji model.

AutoRepublika

 

(429)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments