1. Home
  2. Vesti
  3. BMW ponovo na premijum tronu, a gradi i novu fabriku u Rusiji
BMW ponovo na premijum tronu, a gradi i novu fabriku u Rusiji
0

BMW ponovo na premijum tronu, a gradi i novu fabriku u Rusiji

314
0
Podelite sa prijateljima:

BMW se priprema da potpiše poseban ugovor sa ruskim vlastima na osnovu koga će biti u mogućnosti da po preferencijalnim uslovima gradi fabriku u toj zemlji.

Izvorni plan kompanije BMW jeste da postrojenja budu podignuta u regiji Kaliningrada, odnosno u gradu Hrabrovo. Fabrika bi, u logističkom smislu trebala da se nađe na veoma podesnom mestu. Sva oprema i komponente za montažne trake bi pomorskim putem bile dostavljene na građevinsku lokaciju. Pored toga, u prvih šest godina poslovanja, globalni proizvođači automobila uživaju brojne podsticaje koje odobravaju ruske vlasti.

Planirani godišnji proizvodni kapaciteti iznose oko 35.000 automobila, što otprilike odgovora broju, prošle godine prodatih BMW-a na tržištu Rusije. Izgradnja fabrike će kompaniju koštati između 270 i 290 miliona američkih dolara prema preliminarnim procenama analitičkih kuća, a dokument kojim su regulisani odnosi nemačkog proizvođača i ruske države će biti objavljen narednih dana, kada bude i potpisan.

Mnogi će se prisetiti priče da rukovodstvo nemačkog proizvođača luksuznih vozila razmatra gradnju fabrike u Ruskoj Federaciji još od 2013. godine, a BMW trenutno proizvodi automobile u pogonima Avtovora u Kaliningradu. Tu se sklapaju serije 3, 5 i 7, kao i svi modeli iz SUV game plavog propelera.

Dileri su tokom prvog tromesečja u Rusiji prodali 13.085 primeraka vozila nemačke marke, što reprezentuje rast od 20% u odnosu na prošlu godinu. Ovako značajan kvartalni rast je doveo do toga da bavarski brend preuzme lidersku poziciju u premijum segmentu najveće države na svetu.

Stabilan i konstantan rast prodajnih cifara BMW-a je omogućen podmlađenom gamom, smatra generalni direktor ruskog ogranka kompanije Stefan Tejhert. “Potpuno smo obnovili X seriju koja je veoma popularna na ruskom tržištu. Cenovna pozicioniranost je takođe odigrala bitnu ulogu u preuzimanju liderske pozicije,” rekao je on.

AutoRepublika

(314)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments