1. Home
  2. Video
  3. Da li Civic Type R može da pobedi BMW M2 Competition u trci ubrzanja? (VIDEO)
Da li Civic Type R može da pobedi BMW M2 Competition u trci ubrzanja? (VIDEO)
2

Da li Civic Type R može da pobedi BMW M2 Competition u trci ubrzanja? (VIDEO)

1.22K
2
Podelite sa prijateljima:

Civic Type R je brži od M2 Competitiona na Nirburgringu. Međutim, da li može da ga nadmaši u trci na četvrt milje?

Realno, teško, bez obzira što je Type R izuzetno brz automobil, zapravo rekorder Nordšlajfea kada su u pitanju automobili s prednjim pogonom (7 minuta, 42,8 sekundi). Čak, brži je od mnogih sportskih automobila sa zadnjim i integralnim pogonom, a jedan od njih je i BMW M2 Competition (7 minuta, 52,36 sekundi). Međutim, ovo je trka ubrzanja. Civic Type R je mašina naoštrena za stazu, dok u ovom slučaju M2 Competition poseduje brojne prednosti.

Hondin pulen ispod haube poseduje 2,0-litarski turbo četvorocilindraš s 320 ks, dok BMW M2 Competition pogoni 3.0 l S55B30T0 „single scroll“ redni šestocilindarski twin-turbo motor sa 410 ks i 550 Nm.

Dakle, jasna je prednost BMW-a u smislu snage i činjenice da poseduje zadnji pogon. Ipak, „Japanac“ je lakši od „Bimmera“ preko 200 kilograma.

Pogledajte video.

AutoRepublika

 

(1223)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Pitanje je samo dana koliko ce jos i zvanicno taj Civic biti najbrzi automobil sa pogonom na prednjoj osovini. Nezvanicno vec odavno nije najbrzi,od njega na stazi je brzi Renault Megane Trophy 300 i to mnogo brzi sto je mene veoma iznenadilo,prijatno naravno.O novom Trophy R sto je trenutno na Nirburgringu i testira se ne treba trositi reci,ja ciljam da ce minimum 10s biti brzi na Nirburgringu od aktuelnog Civica. A ovaj raspad od automobila sto se zove Bmw je samo jos jedan dokaz primitivizma i zaostalosti tzv premijum proizvodjaca.Honda sa 2.0l i 4 cilindra dere i to ne da… Pročitaj više »

s mile

meni je Civic od onog svemirca, a pogotovo ove nove verzije…. fantastičan… vizuelno…tehnički… i jednostavno ima neku harizmu….