1. Home
  2. Vesti
  3. Maserati planira da prestane da koristi Ferrarijeve motore
Maserati planira da prestane da koristi Ferrarijeve motore
1

Maserati planira da prestane da koristi Ferrarijeve motore

574
1
Podelite sa prijateljima:

Saradnja dva italijanska proizvođača uskoro će doći kraju. 

To je potvrdio šef Ferrarija, Luis Kamiljeri, u razgovoru sa novinarima na predstavljanju prodajnih rezultata tog brenda za prvi kvartal ove godine. Kamiljeri je dodao da nema tačan datum kada će Maserati prestati da kupuje agregate od Ferrarija, ali da će se to najverovatnije dogoditi 2021. ili 2022. godine.

Preuzimanje pogonskih jedinica počelo je još devedesetih godina prošlog veka, da bi od 2002. godine većina Maseratijevih modela dolazila sa Ferrarijevim agregatima. Međutim, kako je Scuderia od 2015. godine odvojena od FCA, a Maserati ostao deo iste, bilo je za očekivati da će i ova saradnja morati da se okonča.

Za Kamiljerija je ovo dobra vest, jer će kako kaže, radna snaga moći da bude preusmerena u sklapanje automobila, s obzirom na sve veću potražnju za vozilima koje nose znak „propinjućeg konja“.

Maserati trenutno od Ferrari preuzima sledeće motore: 3,0-litarski twin-turbo V6, 3,8-litarski twin-turbo V8, kao i 4,7-litarski V8 agregat. Mada je izvesno da će do prestanka partnerstva doći, nije jasno od koga će Maserati nastaviti da nabavlja motore, da li će se osloniti na neku od američkih marki, ili će možda samostalno razvijati pogonske jedinice.

Biće veoma interesantno videti kako će se dalje razvijati priča oko Maseratija, jer je Majk Menli, šef FCA, kao jedan od svojih primarnih zadataka naveo potpunu revitalizaciju ovog brenda.

AutoRepublika 

(574)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

neka kupuju od SRT-a motore, to bi bilo dobro i ferariju