1. Home
  2. Vesti
  3. Serijski McLaren Speedtail „uživo“ (FOTO)
Serijski McLaren Speedtail „uživo“ (FOTO)
0

Serijski McLaren Speedtail „uživo“ (FOTO)

222
0
Podelite sa prijateljima:

Najbrži McLaren u istoriji, na putu je ka svojim kupcima.

Nije nova stvar da se mnogi žale kako McLarenovi modeli previše liče jedni na druge. Međutim, u slučaju Speedtaila se to ne može reći. Jedan od prvih primeraka koji treba da budu isporučeni kupcima, stigao je u Belgiju, tačnije briselski prodajni salon. Ovako „uživo“, zaista izgleda impresivno, organskih formi, s neobičnim prednjim točkovima s aerodinamičkim pokrivačima, koji ostaju fiksirani dok se točkovi okreću.

 

Dok je Senna usvojio filozofiju „funkcija prati formu“, s fokusom pre svega na trkačku stazu, Speedtail je kreiran s visokom brzinom na umu. Sa 403 km/h, najbrži je serijski automobil koji je proizvela britanska marka i dostojan naslednik legende, F1.

Jedno je sigurno a to je da na ulicama neće bit mnogo primeraka Speedtaila, jer proizvodnja je striktno ograničena na samo 106 jedinica, takođe u skladu s F1 ikonom. Svi primerci ovog modela s karoserijom od ugljeničnih vlakana su odavno rasprodati, po ceni od 1,75 miliona funti po „komadu“, pre zaračunatih taksi i opcionala. Isporuke kupcima, kako ga McLaren naziva, svog prvog „Hyper-GT“-a, započeće uskoro.

Priložene fotografije ne mogu da dočaraju impresivan „otisak“ Speedtaila. Naime, automobil je dugačak 5,2 metra, s perfektno ravnim podom, da bi se maksimizovao protok vazduha, u saradnji s produženim zadnjim delom, zarad što bolje aerodinamike. Zapravo, ona je efikasnija nego kod bilo kojeg ranijeg McLarenovog modela. Može da se spusti za 35 milimetara u „Velocity“ režimu, kada se u potpunosti „otključavaju“ performanse. U ovoj postavci, visina vozila iznosi samo 1.120 milimetara.

Speedtail je jedan od mnogih novih članova sve veće McLarenove porodice. Nedavno je dodat 765 LT, kao „oštrija“ verzija i onako „besnog“ 720S. Ovi modeli su deo Track25 poslovnog plana obelodanjenog pre par godina na Festivalu brzine u Gudvudu, kada je najavljena investicija od 1,2 milijarde funti u lansiranje 18 novih automobila ili derivata do kraja 2025.

AutoRepublika

(222)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments