1. Home
  2. Vesti
  3. I onda su ostala četiri…
I onda su ostala četiri…
0

I onda su ostala četiri…

710
0
Podelite sa prijateljima:

Dosta puta smo pisali da je gotovo nemoguće pronaći pristupačne automobile na američkom tržištu ovih dana. Prosečna prodajna cena novih četvorotočkaša protekle godine je iznosila čak 48.281 dolar i ukoliko ste na budžetu, malo stariji polovnjak je bio praktično jedina opcija. Postoji i nekoliko novih modela za one koji ne žele da potroše više od 20 hiljada dolara, a to su Mitsubishi Mirage (16.125), Nissan Versa (16.205), Kia Rio (17.275) i Hyundai Accent (17.690).

Na listi je prethodne godine bio i Subaru Impreza sa cenom od 19.790 „zelembaća“, ali je japanski proizvođač vozila nedavno predstavio novu generaciju i značajno podigao cene.


I koliko će nova Impreza više koštati kupce? Mnogooooooo… Subaru kaže da će za bazni paket opreme biti potrebno izdvojiti 24.085 dolara, što je za 4.295 najmanjih zelenih novčanica više nego godinu dana ranije. Ali postoji ono „ali“ i kompanija nas ubeđuje da vest zapravo i nije crna kao što zvuči na prvi pogled. Naime, paket koji se danas smatra baznim je zapravo bio stepenica više u poređenju sa osnovnom Imprezom iz 2022. godine i samim tim dolazi sa više opreme.

Subaru tvrdi da, ako bismo gledali obe generacije po opremi, onda je cena viša za samo 1.470 dolara, a ona je opravdana pošto Impreza danas stiže kao heč sa petoro vrata i standardnim menjačem CVT. Protekle godine obe konfiguracije su bile deo opcione opreme, pošto se bazni model nudio kao limuzina i sa manuelnim menjačem.

Ruku na srce, moramo priznati da Impreza jeste dobro opremljena. Čak i u baznoj konfiguraciji pruža LED farove, automatsko kočenje u slučaju opasnosti, 16-inčne felne, 7,0-inčni monitor s opcijom povezivanja na mobilni telefon preko interfejsa Apple CarPlay i Android Auto i još mnogo toga.

Kupce će možda razočarati 2,0-litarski benzinac sa 152 konjske snage i nedostatak manuelnog menjača. Za one koji bi malo više, oni mogu da izaberu Imprezu Sport. U tom slučaju automobil stiže sa 18-inčnim felnama, maglenkama, modifikovanim ogibljenjem i 11,6-inčnim monitorom, a takva verzija košta 26.085 dolara. Ako želite više snage, onda se morate odlučiti za RS (28.975 dolara), a u tom slučaju motor je 2,5-litarski benzinac sa 182 konjske snage. Ova konfiguracija donosi i lepše 18-inčne felne, crnu masku hladnjaka, kožna sedišta i opsežnije bezbednosne mere.


Dok ostaje žal što je tržište izgubilo još jedan model za sve one kupce na budžetu, šanse su male da će to iko uopšte primetiti. Naime, Subaru je isporučio tek 30.846 primeraka modela Impreza na američkom tržištu protekle godine uz još 18.662 jedina konfiguracije visokih performansi pod značkom WRX, pa nas je zapravo iznenadilo što je naredna generacija uopšte predstavljena.

Ne sumnjamo da će ovim trendom razvoja situacije, ona nažalost biti i poslednja…

AutoRepublika

(710)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments