1. Home
  2. Vesti
  3. Škodin prvi hibrid uskoro na tržištu
Škodin prvi hibrid uskoro na tržištu
0

Škodin prvi hibrid uskoro na tržištu

210
0
Podelite sa prijateljima:

Sa premijerom restilizovanog Superba Škoda će upisati nove stranice sopstvene istorije jer će krunski dragulj češke marke biti dostupan i kao plug-in hibrid. 

Očekuje se da će Superb koristiti kombinaciju 1,5-litarskog TSI agregata i elektromotora, te da će ukupna snaga pogonskog sistema iznositi nešto više od 200 „konja“.  Uz pomoć isključivo električne energije ovaj sedan moći će da pređe oko 55 kilometara, što će značajno smanjiti emisiju štetnih gasova.

Osim pojave hibridne varijante, veruje se da će restilizovani Superb dobiti još jedan dodatak paleti motora, a u pitanju je novi dvolitarski turbo dizelaš koji je već sada u skladu sa Euro6D normama koje stupaju na snagu 2021. godine.

Aktuelna generacija Superba na tržištu je od 2015. godine i ostaće u opticaju do 2023. godine kada je planirana pojava nove iteracije. Prodaja ovog modela opala je prošle godine u Evropi za 8%, te su stanovnici našeg kontinenta kupili ukupno 75.996 primeraka. Na globalnom nivou Škoda je prodala 136.985 komada u 2018. godini.

Osim fabrike u Češkoj, Superb se sklapa na još dve lokacije – u Kini i Indiji. Restilizovana varijanta biće predstavljena tokom Svetskog prvenstva u hokeju koje je počelo 10. maja i trajaće sve do 26. maja.

AutoRepublika 

 

(210)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments