1. Home
  2. Vesti
  3. Ford F-150 Tremor sada i sa V8 motorom
Ford F-150 Tremor sada i sa V8 motorom
1

Ford F-150 Tremor sada i sa V8 motorom

141
1
Podelite sa prijateljima:

Već više od jedne decenije Ford nas ubeđuje kako je turbobenzinac sa šest cilindara bolja opcija od atmosferca sa dva cilinda više u radničkom pikap kamionetu. Od kada su debitovali motori EcoBoost, američki proizvođač vozila je investirao dosta truda, muke i naravno novca u njih, i čak nam predstavio egzotični model kao što je GT sa jasnom idejom da demonstrira njihovu superiornost.

Daleko od toga od F-150 nije ostao bestseler i da redovno ne ostavlja konkurenciju iz Chevroleta, Rama, Toyote i Nissana iza sebe, ali ne baš u onoj meri kao što se nadao.

Da, Amerikancima se dopala turbo tehnologija, ali i dalje postoji veliki broj onih tradicionalnih kupaca koji bi V8 ispod haube. F-150 se trenutno nudi sa tri benzinca sa šest cilindara (jednim atmosfercem i dva sa turbom plus hibrid) i jednim V8, a javnost je dosta iznenadilo kada je paket opreme Tremor debitovao prošle godine samo sa 3,5-litarskim turbobenzincem.

Reč je o veoma popularnoj opciji na F-150 sa pozavidnim terenskim mogućnostima. Možda ne u jednakoj meri kao što to pruža izdanje Raptor, ali za pristupačnu cenu se dobija ono što današnji kupci baš žele kao što je robustan stil i kakve-takve mogućnosti kada siđete sa asfalta.

Tremor će od naredne godine biti dostupan sa dva motora. Standardan će da bude 5,0-litarski sa osam cilindara dok će spomenuti 3,5-litarski turbobenzinac biti opcija od samo 995 dolara. Oba razvijaju po 400 konjskih snaga, ali je razlika u obrtnom momentu više nego očigledna.

Coyote V8 se može pohvaliti sa 556 Nm, a EcoBoost s čak 678 Nm najvišeg obrtnog momenta. Naravno, ono što dodatno ide na ruku turbobenzincu jeste kriva obrtnog momenta, jer on razvija najvišu snagu na samo 1.800 obrtaja dok je atmosfercu potrebno 5.500 obrtaja.

Nismo baš sigurni zašto bi iko izabrao astmosferca, posebno kada vidimo da turbobenzinac ima simboličnu doplatnu cenu, ali kao što znamo – Amerikanci nisu baš najbistriji i najracionalniji narod. U oba slučaja snaga se prenosi na sva četiri točka preko desetostepenog automatskog menjača.

Ford nam je takođe rekao da je iz ponude izbacio ono bazno izdanje Tremora sa manje opreme zbog nezavidne potražnje, pa će tako uvodni model sada koštati 60.110 američkih dolara, umesto ranijih 54.120 najmanjih zelenih novčanica.

Cena možda deluje kao da jeste astronomska, s obzirom na činjenicu da je ipak reč o radničkom brendu kao što je Ford, ali je zapravo u samom rangu sa prosečnom prodajnom brojkom ovog kamioneta. A za one kojima je to previše, Ford će vam prodati sličan proterenski model bez mnogo opreme pod imenom Rattler.

AutoRepublika

(141)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

“ …on razvija najvišu snagu na samo 1.800 obrtaja dok je atmosfercu potrebno 5.500 obrtaja…“

Možda neka reč ili brojka tu negde da se izmeni?