1. Home
  2. Vesti
  3. Cadillac sprema novi CT5-V
Cadillac sprema novi CT5-V
0

Cadillac sprema novi CT5-V

129
0
Podelite sa prijateljima:

Pre nekoliko sedmica Cadillac je debitovao sa novom limuzinom CT5 na Salonu automobila u Njujorku. Najavljen kao zamena za modele ATS i CTS, malo je reći da su očekivanja proizvođača od novog modela velika, a da bi poboljšao imidž, američki proizvođač vozila će ponuditi i njegovu performantnu opciju.

Kao i kod prethodnika, ona će nositi V oznaku, a ovu vest je potvrdio i jedan od čelnika kompanije u nedavnom intervjuu. Trenutno najmoćniji model je Sport sa 3,0-litarskim turbo benzincem koji razvija nešto preko 335 konjskih snaga, ali bi V trebao da podigne performanse na još viši nivo.

Najrealnija opcija je ona pa kojoj bi CT5-V pozajmio novi 4,2-litarski turbo agregat iz modela CT6-V. On razvija impresivnih više od 550 „konja“ i 851 Nm maksimalnog obrtnog momenta, što bi ovom automobilu pružilo veliku prednost u poređenju sa konkurencijom kao što su BMW M3 Competition Package (450 „konja“) i Mercedes-AMG C63 S (510 konjskih snaga). Očekuje se da će i V debitovati sa modifikovanim ogibljenjem, većim kočnicama, to jest diskovima i agresivnijim dizajnerskim promenama.

CT5 startuje sa prodajom tek na jesen tako da se V ne bi trebao očekivati pre sledeće godine, a kada do toga dođe, nemački rivali bi trebali da budu više nego zabrinuti.

AutoRepublika

(129)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments