1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Mustang Shelby GT-S za iznajmljivanje
Ford Mustang Shelby GT-S za iznajmljivanje
0

Ford Mustang Shelby GT-S za iznajmljivanje

1.05K
0
Podelite sa prijateljima:

Još tokom kasnih šezdesetih godina prošlog veka svako ko je želeo da iznajmi Ford Mustang preko vikenda, ili je imao želju takmičiti se u auto-moto sportu, i zatim vratiti kultni model agenciji za davanje u najam, je mogao to da uradi preko Hertza.

Ford i Shelby su proizveli specijalnu verziju pod GT350H oznakom, a potez je ponovljen pre desetak godina. Dva partnera su opet označili saradnju predstavljanjem nove GT-S verzije, a ona je razvijena za kompaniju Sixt-Rent-A-Car.

Slično kao i prethodnici, i ovaj put sve je u znaku ogromne količine snage kojom raspolaže Mustang. Postojeći 5,0-litarski V8 agregat je dobio kompresor čime je snaga porasla sa oko 450 „konja“ na čak preko 600 „grla“. Jedini menjač u izboru je desetostepeni automatik koji će snagu prenositi na zadnje točkove.

Sa dizajnerske strane, GT-S dobija nove branike u crnoj i narandžastoj boji, posebne grafike i veće felne. Shelby dodaje da je podesio i ogibljenje za viši nivo udobnosti, ali ne navodi specifične detalje.

Nepoznato je koliko će GT-S koštati za iznajmljivanje, ali se zna da će biti proizvedeno samo 20 jedinica uz dostupnost u američkim saveznim državama Kaliforniji, Nevadi i Floridi. Nema sumnje da će Sixt-Rent-A-Car morati da ograniči dnevnu kilometražu da bi sačuvao automobile, a oni će nakon tri godine biti preprodati kao polovni „muscle car“ primerci.

To će mu omogućiti status budućeg klasika pa nema sumnje da će jednog dana vrednost preći broj od šest cifara …

AutoRepublika

(1046)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments