1. Home
  2. Vesti
  3. I Audi S4 otišao među dizelaše (GALERIJA)
I Audi S4 otišao među dizelaše (GALERIJA)
1

I Audi S4 otišao među dizelaše (GALERIJA)

476
1
Podelite sa prijateljima:

Nakon modela S7, S6 i S5 i Audi S4 dobio je potentni dizel agregat. 

Zapravo, S4 će se u Evropi i nuditi samo sa dizel motorom. U pitanju je 3,0-litarska V6 TDI pogonska jedinica koja isporučuje 347 ks i 700 Nm. Ovaj agregat opremljen je blagim hibridnim sistemom od 48 V.

U dnu prtljažnika postavljena je baterija od 0,5 kWh. Skladištena električna energija ima još jednu funkciju. Ako vozite S4 brzinom između 55 i 160 km/h, pomeranjem noge sa papučice gasa automobil će moći da nastavi kretanje istom brzinom još nekih 40 sekundi, koristeći samo električnu energiju.

Audi navodi da je S4 sedan sa ovim motorom u stanju da ubrza do 100 km/h za 4,8 sekundi, dok karavanskoj verziji treba za isti sprint 4,9 sekundi. Kao glavni adut S4 navodi se potrošnja goriva. Nemačka marka tvrdi da će u kombinovanom ciklusu vožnje po WLTP protokolu ovaj model trošiti samo 6,2 litra dizela, što je fantastičan rezultat (ukoliko je ostvariv u praksi).

Kritičari zameraju Audiju činjenicu da je kod S modela u potpunosti eliminisao benzinske agregate u Evropi. Ipak, sasvim je moguće da Nemci pokušavaju da „oslušnu“ tržište sa ovom postavkom blagog hibrida i dizel motora. Najveća prednost je u teoriji mala potrošnja goriva i ujedno veoma dobre performanse.

AutoRepublika 

 

(476)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Goran Jurkovic

Haha. Ukidaju sus motore i onda naprave korak nazad. Radni stroj je za traktore i kamione a ne trkače aute