1. Home
  2. Vesti
  3. Eksplozija SpaceX-ovog Crew Dragona je stvarna (VIDEO)
Eksplozija SpaceX-ovog Crew Dragona je stvarna (VIDEO)
0

Eksplozija SpaceX-ovog Crew Dragona je stvarna (VIDEO)

278
0
Podelite sa prijateljima:

Eksplozija Space X Crew Dragona od pre dve nedelje ostaje i dalje bez objašnjenja, u najvećoj meri zbog toga što kompanija i NASA blokiraju informacije iz nepoznatih razloga.

Zvanično, svemirska letelica koja je eksplodirala za vreme ispitivanja sistema za obustavu lansiranja u Kejp Kanaveralu bila je navodno testni primerak, ali u sve više izveštaja se tvrdi da je reč o istoj letelici koja je bez problema odletala do Međunarodne svemirske stanice i nazad, tokom marta.

U vreme eksplozije kapsule, pojavio se kratak video lošeg kvaliteta, pokazajući šta se zapravo desilo. Niko nije preuzeo autorizovao klip, a on se brzo proširio internetom, tako da je sada nemoguće pronaći izvor.

Orlando Sentinel izdanje tvrdi da je u posedu interne elektronske pošte SpaceX-a, koja potvrđuje da je video validan.

„Kao što je većina vas svesna, SpaceX je sproveo testiranje obustavljanja rada motora kapsule, da bi naišli na anomaliju“, citira elekronsku poštu Orlando Sentinel. „Nakon toga, video neuspešnog testa, koji nisu objavili ni NASA ni SpaceX, pojavio se na internetu.“

U pokušaju da spreči neautorizovanu distribuciju informacija, SpaceX je upozorio svoje zaposlene da „od NASA-e i drugih kompanija zavisi koje će se informacije vezane za njihove aktivnosti objaviti“, kao i da je drugim stranama „zabranjeno fotografisanje i snimanje operativnih akstivnosti koje se odigravaju na posedu KSC-a i CCAFS-a.“

Dve nedelje nakon incidenta, i dalje se ne zna šta je otišlo po zlu. U to vreme SpaceX je testirao Super Draco mlaznice, montirane na letelicu da igraju ulogu sistema obustavljanja u slučaju nužde. Ovaj sistem se angažuje da odvoji kapsulu od rakete ukoliko nešto krene kako ne treba tokom lansiranja.

Zbog nedostatka informacija, nije jasno na koji način incident utiče na postavljene planove.

AutoRepublika

(278)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments