1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche Macan bi mogao biti isključivo električan do 2024.
Porsche Macan bi mogao biti isključivo električan do 2024.
0

Porsche Macan bi mogao biti isključivo električan do 2024.

143
0
Podelite sa prijateljima:

Neko vreme, benzinski i električni model će koegzistirati .

Reč je o Porscheovom bestseleru, Macanu. On na neki način simbolizuje duh vremena. Nije 911 taj koji kupci najčešće biraju, već je to krosover, i to model koji je će uskoro biti u potpunosti elektrifikovan. On je istinski indikator duha vremena. Takođe, živimo u eri kada upravo ta elektrifikacija automobila napreduje jakim tempom. To je razlog zbog kojeg će Porsche sledeće godine u ponudu staviti potpuno električni Macan.

Ipak, on neće biti jedini u ponudi. Bar još nekoliko godina, kupci će moći da biraju i konvencionalni model uporedo s elektromobilom. Neimenovani Porscheov rukovodilac je rekao da će suživot dve verzije trajati najmanje tri godine. Međutim, po drugom neimenovanom izvoru, taj vremenski rok bi mogao da bude fleksibilan, što se interpretira kao izlazna strategija za Cufenhauzen u slučaju da električni model ne prosperira s prodajom.

To je definitivno inteligentna strategija, posebno ukoliko baterijska tehnologija i vreme punjenja ne budu napredovali značajno u toku tog perioda. Macan je tek dobio restilizaciju za 2019., dok se dolazak nove generacije, zajedno s električnom verzijom očekuje 2021., uz početak prodaje zakazan za 2022. Kada se to bude desilo, Porsche će navodno unaprediti standardni Macan, ali on neće biti čista refleksija EV rođaka. To će pomoći diferencijaciji dva modela, bar u periodu od navedene tri godine. Ukoliko se ispostavi da električni Macan bude hit, očekujemo da će ovaj sa SUS motorom biti ukinut. U suprotnom, očekujemo da će benzinska verzija s nama biti duže od date tri godine.

Koliko su SUV/krosoveri zapravo važni za Porsche? Primera radi, u 2019., nemački proizvođač je prodao dvostruko više modela s podignutim klirensom nego tradicionalnih modela, od čega se 22.667 odnosilo na Macan.

AutoRepublika

(143)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments