1. Home
  2. Vesti
  3. Aston Martin bi uskoro mogao da lansira DBX za sedam putnika
Aston Martin bi uskoro mogao da lansira DBX za sedam putnika
0

Aston Martin bi uskoro mogao da lansira DBX za sedam putnika

107
0
Podelite sa prijateljima:

Slavna britanska marka je tokom prošlog novembra predstavila svoj prvi SUV model, u 106 godina dugoj istoriji. Svetlost dana je tada ugledao krosover DBX koji nudi mogućnost prevoza do pet živih duša s ljudskim obličjem. Sada stižu vesti o tome da Aston Martin najozbiljnije vaga da li da uđe u projekat razvoja većeg blizanca luksuznog SUV-a.

Zvanična potvrda proizvođača se za sada odnosi samo na to da će paleta krosovera DBX biti osvežena tokom 2021. godine. Mediji su ovaj detalj spazili u tek objavljenim finansijskim izveštajima kompanije. Na istom mestu se da i pročitati ocena da nije došlo do promena u globalnoj finansijskoj situaciji koji bi uslovili izmene planova proizvodnje, uz opasku da će se nastaviti rad na rivalu nemačkog krosovera Porschea Cayenna.

Apetiti kupaca koji deluju neutoljivo kada se govori o moćnim i preskupim krosoverima, posebno onih u Kini i Sjedinjenim Američkim Državama, naterali su čelnike Aston Martina da još jednom razmotre lansiranje još gabaritnije verzije DBX-a. Prema izveštajima koji stižu s one strane Lamanša, dve su opcije u igri. Prva se odnosi na eventualnu promociju novog, elegantnog i kupeolikog SUV-a, dok druga pominje model s povišenom pozicijom sedenja koji bi mogao da ponudi prevoz za najviše sedam osoba.

DBX bi takođe mogao profitirati i tako što će dobiti hibridni pogonski sklop s V6 motorom za čiji razvoj su bili zaduženi kompanijski inženjeri. Ovaj termalni motor bi trebalo da zameni V8 jedinicu koju su Britanci pozajmljivali od Mercedesovog AMG odeljenja. Motor je prvi put upotrebljen kod superautomobila sa središnje smeštenim motorom, odnosno kod modela Valhalla.

Prošle godine prikazani DBX poseduje V8 biturbo motor koji razvija 542 konjske snage, a pozajmljen je iz kupea Aston Martin DB11. Ovako moćna ergela pogura DBX do 97 km/h za 4,3 sekunde, dok je maksimalna brzina glomaznog SUV-a na nivou od 293 km/h. Na ovaj način, DBX se ispostavlja bržim od modela Rolls-Royce Cullinan, ali i dalje nešto sporijim od Lamborghinija Urusa, kome do iste brzine kretanja treba svega tri sekunde.

AutoRepublika

(107)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments