1. Home
  2. Video
  3. Tesla Model S se samozapalio pa eksplodirao! (VIDEO)
Tesla Model S se samozapalio pa eksplodirao! (VIDEO)
2

Tesla Model S se samozapalio pa eksplodirao! (VIDEO)

1.46K
2
Podelite sa prijateljima:

Na uznemirijućem snimku koji je zabeležila jedna sigurnosna kamera u garaži i Kini vidi se kako se Teslin Model S samozapalio. 

Video je na društvenu mrežu Twitter postavio korisnik pod nazivom JayIn Shangai. Ovaj osoba navela je da kontaktirala američkog proizvođača, koji je već poslao svoju ekipu na teren kako bi se u potpunosti istražile sve okolnosti ovog slučaja.

U javnosti dugo tinja rasprava o tome da li su električni automobili veći rizik od konvencionalnih modela zbog upotrebe litijum-jonskih baterija. Naime, ako dođe do požara, ove baterije su u stanju da eksplodiraju, što se do sada desilo više puta.

Pre nekoliko nedelja samozapalio se i jedan hibridni BMW i8 u Holandiji, a kako bi ga ugasili vatrogasci su ga ubacili u bazen. Još jedan nesreća koja je privukla pažnju javnosti je nesreća Ričarda Hamonda sa Rimčevim Concept One. Hamondov automobil zapalio se nakon izletanja sa staze prilikom jedne brdske trke u Švajcarskoj, ali je vozilo bukvalno buknulo u plamen u roku od nekoliko sekundi.

Šta je po sredi kada je reč o ovom Modelu S znaće se u narednim danima kada bi Tesla trebalo zvanično da saopšti zbog čega je došlo do samozapaljivanja.

Pogledajte video:

(1460)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

To Tesla testira prvi auto pogonjen dizelom 🙂

don

dildo