1. Home
  2. Vesti
  3. Zapalio se BMW i8, vatrogasci ga ubacili u bazen!
Zapalio se BMW i8, vatrogasci ga ubacili u bazen!
0

Zapalio se BMW i8, vatrogasci ga ubacili u bazen!

828
0
Podelite sa prijateljima:

Bizarna vest stiže iz Holandije gde se zapalio jedan BMW i8. 

Izložbeno-prodajni salon zvaničnog uvoznika BMW-a za ovu zemlju bio je lokacija ove nesreće. Naime, zaposleni su primetili da se izložbeni primerak „puši“ i da se ispod njega pojavio dim.

Nakon pozivanja vatrogasaca i njihove hitre reakcije, ustanovljeno je da negde postoji požar unutar automobila, ali vizuelnim pregledom nije se došlo do tačne lokacije. Kako je i8 hibridni automobil, odnosno koristi i veliku litijum-jonsku bateriju vatrogasci su odlučili da ne rizikuju, jer bi u slučaju većeg požara veoma lako mogla da eksplodira i sama baterija.

Kako bi sprečili dalji razvoj vatre, ubacili su vozilo u bazen sa vodom koji je zaustavio širenje požara i eventualnu eksploziju. Problem litijum-jonskih baterija jeste upravo zapaljivost. Kada se ove baterije zaista zapale, teško ih je ugasiti.

Ovaj problem isticali su svetski stručnjaci u više navrata, a javnost je bila šokirana nekoliko puta činjenicom da se zbog litijum-jonskih baterija električni automobil očas posla pretvori u buktinju. Slično se dogodilo i Ričardu Hamondu kada je slupao Rimac Concept One.

Lokalne vlasti u Holandiji saopštile su da nema povređenih, dok je diler potvrdio da se sprovodi istraga o razlogu zbog kojeg je došlo do pojave dima i vatre u ovom vozilu.

AutoRepublika 

(828)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments