1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen I.D. R zvuči zlokobno na Nirburgringu (VIDEO)
Volkswagen I.D. R zvuči zlokobno na Nirburgringu (VIDEO)
0

Volkswagen I.D. R zvuči zlokobno na Nirburgringu (VIDEO)

604
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen I.D. R se nalazi na Nirburgringu. Da li to znači napad na rekord (u klasi električnih automobila)?

Zahvaljujući video klipu, možemo da vidimo kako izgleda VW-ov električni trkač u akciji na „Zelenom paklu“. Za volanom mašine u konfiguraciji od 680 ks, nalazi se Roman Dima.

Dok su električni automobili na ulicama prilično tihi, I.D. R zvuči prilično „besno“, spreman da potuče vreme od 6 minuta, 45,90 sekundi, koliko je postigao NIO EP9.

Ovde je VW Grupa odlučila da izbegne „kanibalizaciju“ i odstupi od apsolutnog rekorda koji drži Porsche 919 Hybrid Evo, u vremenu od neverovatnih 5 minuta, 19,54 sekunde.

I.D. R već ima uknjižen Pikes Peak rekord, ali je ovoga puta njegova konfiguracija prilagođena potrebama brzog kruga na Nirburgringu.

„Prošle godine, imali smo vijugavu brdsku stazu i razređen vazduh, što je zahtevalo maksimalan vertikalni aerodinamički pritisak“, rekao je Fransoa-Ksavijer Dimezon. „Na Nordšlajfeu, I.D. R će postići prosečnu brzinu od više do 180 km/h, s tim što će maksimalna brzina na pravcima biti 270 km/h. Iz tog razloga smo razvili potpuno nov aeroinamički paket sa DRS-om, poznatim iz Formule 1, a ujedno smo optimizovali energetski menadžment, koji kontroliše izlaznu snagu dva elektromotora i rekuperaciju kočione energije.“

AutoRepublika

(604)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments