1. Home
  2. Liste
  3. Top 5 tapacirunga Porschea (VIDEO)
Top 5 tapacirunga Porschea (VIDEO)
0

Top 5 tapacirunga Porschea (VIDEO)

292
0
Podelite sa prijateljima:

Po Porscheovom sopstvenom izboru.

Jedna kompanija koja sedam decenija proizvodi automobile, svakako ima mnogo toga interesantnog da predstavi, a posebno kada je u pitanju takvo ime kao što je Porsche.

U ovonedeljnoj Top 5 epizodi kompanije, u fokusu nisu automobili, ali to ne znači da se ne radi o više nego zanimljivom izboru.

Reč je o najboljih pet tapacirunga sedišta po Porscheovom mišljenju.

Lista počinje sa bordo-belom kombinacijom, kojom su presvučena sedišta 928 S iz i1983., sa izvezenom oznakom na naslonima za glavu. Bordo nijansa i dalje izgleda sjajno, nakon tri i po decenije eksploatacije, a čitav automobil je u neverovatno dobroj kondiciji, kako iznutra tako i spolja.

Broj 4 je 911 Carrera 3.2 Coupe iz 1989., u Carrara White izdanju. Boja karoserije je u korespodenciji s unutrašnjosti koju krase crvena sedišta s belim linijama.

Jedan od najatraktivnijih tapacirunga je svakako broj 3, u crveno-plavom tartan izdanju. S ponosom ga nosi 911 Turbo nadimka „Louise“, imenovan po Luize Pih, ćerci Ferdinanda Porschea. Reč je o prvom Turbu u Carrera karoseriji, a čak su i paneli vrata urađeni u istom stilu, dok pod nastavlja bordo crvenu temu. Oni oštrog oka za detalje, primetiće da pruge na karoseriji imitiraju grafiku tapacirunga.

Broj 2, čista klasika, posebna ne samo iz razloga što je u „Pepita“ izdanju, već zato što se radi o jednom od najstarijih 911 ikada napravljenih – broju 57. U ambaru kraj Berlina, pronađen je ovaj „No. 57“ 901 iz 1964. godine, a zatim restauriran od strane Porschea.

Broj 1 se odnosi na 911 Super Carreru (SC) Targa iz 1981. u „Pasha“ iteraciji, koja evocira na kariranu zastavu iz auto-moto trka.

AutoRepublika

Izvor: Porsche

 

(292)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments