1. Home
  2. Video
  3. Carwow: Ford Focus bolji izbor od VW Golfa i Kije Ceed (VIDEO)
Carwow: Ford Focus bolji izbor od VW Golfa i Kije Ceed (VIDEO)
3

Carwow: Ford Focus bolji izbor od VW Golfa i Kije Ceed (VIDEO)

1.62K
3
Podelite sa prijateljima:

Ekipa sa YouTube kanala carwow obavila je jedan uporedni test takmaca u C segmentu, a kao pobednik izašao je Ford Focus.

Focusa smo i sami imali na testu i doneli veoma pozitivne zaključke, no interesantno je videti kako misle i kolege u drugim zemljama. Na početku snimka Met Votson navodi da su u pitanju modeli iz Evrope, Amerike i Azije. De iure to je istina, no de fakto sva tri modela su usko povezana sa Nemačkom. Focus je razvijen i pravi se u Kelnu u Nemačkoj, Kia ima razvojni centar u toj zemlji, a za Volkswagen nije ni potrebno dalje objašnjavati.

Votson je ipak na kraju odabrao Focusa za pobednika. On navodi da se ovaj hedžbek najbolje vozi od navedena tri automobila, kao i da najbolje izgleda. Činjenica je da je nova generacija američkog hedžbeka napravila veliki iskorak u odnosu na prethodnu iteraciju, i to u svakom mogućem smislu.

Pogledajte uporedni test:

(1622)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
don

Da se dobro vozi, to stoji, ali da je bolji od ceeda to ne bih rekao. Postoje i drugi segmenti u kojima doticni gubi utrku.

moron

Nisam ih vozio, ali, znam (gledao sam svojim očima ispod kola) da focus HB 1,0 turbo pozadi ima „polukrutu osovinu“ ( dok focus karavan ima multi-link), dok kia ceed pozadi ima multi-link.
Zar ne bi bilo logično da kia ceed bolje „leži“ od testiranog focusa HB 1,0 ( 1,5 ima multi-link)?

Rade

Polukruta osovina je lakša i amortizeri bolje rade. Lak multi-link košta.