1. Home
  2. Vesti
  3. Šef dizajna Havala: Ne rugajte se kineskim automobilima
Šef dizajna Havala: Ne rugajte se kineskim automobilima
0

Šef dizajna Havala: Ne rugajte se kineskim automobilima

588
0
Podelite sa prijateljima:

Fil Simons, šef dizajna kineske marke Haval, u razgovoru za australijski CarAdvice istakao je da kineski proizvođači automobila nisu što su bili, te da je ova grana privrede u velikom usponu u toj zemlji. 

Pre desetak godina, većina ljubitelja automobila rugala se modelima koji su dolazili iz Kine. No, vremena su se brzo promenila, Kinezi prave sve kvalitetnija vozila, a uz pomoć velikog kapitala dočepali su se i dugoočekivanog znanja iz svih mogućih oblasti u razvoju automobilske industrije.

Haval je naziv koji nije naročito poznat na našim prostorima. Ipak, u pitanju je veliki brend u Kini koji trenutno se probija i na ruskom tržištu. Specijalizovani su za SUV modele, što je ujedno i velika prednost u vreme velike potražnje za takvim tipom vozila u ovom delu sveta.

Simons, koji je nekada radio za Ford, Lincoln i Land Rover veruje da će kineska automobilska industrija u narednoj deceniji ubeležiti munjeviti napredak. „Za deset godina pitaćemo se zašto nismo predvideli da će Kinezi preuzeti primat u proizvodnji automobila“, kazao je Simons.

Šef dizajna Havala istakao je da je ta marka pozitivno okruženje za njega kao dizajnera. „Pristup dizajniranju i stilizacija npr. u Land Roveru je veoma rigorozan. Metodologija rada potpuno je drugačija nego u Havalu gde mi imamo znatno više prostora i slobode za rad.“

Simons naglašava da veruje da će dobar dizajn pomoći Havalu u svojim globalnim ambicijama. „Dobar dizajn je translativan na internacionalnom nivou, to je jedna trodimenzionalna filozofija“, rekao je Britanac.

AutoRepublika 

(588)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments