1. Home
  2. Vesti
  3. Na prodaju Gadafijev Mercedes-Benz 260 E
Na prodaju Gadafijev Mercedes-Benz 260 E
0

Na prodaju Gadafijev Mercedes-Benz 260 E

3.95K
0
Podelite sa prijateljima:

Ova vest će verovatno dovesti do toga da obožavaoci modela Mercedes E Type W124 pojure na manifestaciju u čijem su prvom planu oldtajmeri Techno Classica a koja se održava u Esenu, gde je na prodaju ponuđen primerak koji je pripadao svojevremeno libijskom vođi i pukovniku Gadafiju.

Ljubiteljima automobila, ali i fudbala, marka Tamoil je svakako poznata. Nekima zbog toga što su upoznati sa činjenicom da je ovo društvo angažovano u naftnoj industriji, a drugima opet jer je godinama sponzorisalo torinski fudbalski klub Juventus.

Tamoil, posluje na teritoriji Italije, Švajcarske i Afrike, a ovde ga spominjemo jer se na listi akcionara ove kompanije nalazi i libijska država.

Dakle, tu je “kvaka”. Kako bi svoje visoke goste dočekivala kako dolikuje, kompanija je izvršila porudžbinu fenomenalnog primerka modela Mercedes 260 E Limousine, a jedan od glavnih korisnika ovog vozila bio je Moamer Gadafi lično. Ovaj Mercedes je bio njegovo glavno prevozno sredstvo tokom zvaničnih poseta Apeninskom poluostrvu.

U odnosu na serijsku verziju, konkretan primerak se lako razlikuje po pristvu šest vrata, kao i tri reda sedišta. Plava boja karoserije kao i enterijer od sivog somota, u liniji su sa onim što se nudilo i na modelu namenjenom bilo kom drugom kupcu vozila iz game štutgartskog proizvođača.

Kao što možete i pretpostaviti, Mercedes 260 E nije bio intenzivno eksploatisan. Kilometar sat je očitao svega 9.000 prevaljenih kilometara, što ovaj primerak čini posebnim raritetom. Ipak, performanse velike limuzine sigurno nisu na nekom zavidnom nivou, uprkos tome što je pokreće šestocilindarski motor. Naime, 160 konjskih snaga koliko razvija agregat sigurno ima puno posla sa veoma teškom karoserijom velike limuzine.

Gadafijev Mercedes 260 E Limousine prodaje kompanija Coys, a procenjena tržišna cena se kreće u rasponu od 10 do 15 hiljada evra.

AutoRepublika

(3949)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments