1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda bezecovala pet imena u Indiji
Škoda bezecovala pet imena u Indiji
10

Škoda bezecovala pet imena u Indiji

1.01K
10
Podelite sa prijateljima:

Konarq, Kliq, Karmiq, Kosmiq i Kushaq

Škoda Auto se priprema da izvrši invaziju na tržište indijskog potkontinenta što bi bila realizacija nekada smišljenog plana koji je razmatran pre neke dve do tri godine. Da se nešto krupno sprema od strane češke marke, dokazuje i pregled prijava na portalu indijskog Ministarstva trgovine i zaštite industrijskih patenata i marki. Naime, Česi su zaštitili pet naziva, kako bi ih sačuvali za upotrebu na teritoriji te zemlje, a u pitanju su: Konarq, Kliq, Karmiq, Kosmiq i Kushaq.

Ranije se spekulisalo da Škoda čuva ime Kliq kako bi ga nadenula budućoj serijskoj verziji koncepta Vision IN, ali se u poslednje vreme pojavilo više naziva u opticaju pa je moguće da Česi žele da obezbede više opcija u pogledu imenovanja pomenutog budućeg SUV-a.

Za one neupućene, kojih je čini nam se malo na AutoRepublici, da kažemo da češka marka za svoju paletu krosovera koristi nazive koji počinju slovom „K“ dok se završavaju s „Q“, pa su se baš na ovu temu pojavile i zdravo-šaljive montaže u pogledu toga koja bi imena bila prikladna za pojedine Škode, ili još bolje „za Škode u pojedinim situacijama“.

Nakon osmeha da kao primer ipak izlistamo postojeće modele Škode: Kodiaq, Karoq i Kamiq. Lako je zaključiti da bi svako od zaštićenih imena bilo prikladno za serijski Vision IN. Povrh toga, kompanija neguje planove prema kojima bi više krosovera bilo predstavljeno na ovom siromašnom, ali mnogoljudnom azijskom tržištu.

Kako bilo, SUV utemeljen na konceptu Vision IN će biti premijerno prikazan u prvom tromesečju 2021. godine. Počivaće na platformi MQB A0 IN, dok će stepn lokalizacije za ovo tržište biti na zavidnom nivou od 90%. To će umnogome pomoći VW grupi da se ovim proizvodom jače suprotstavi Korejcima uzbujale prodaje. Mislimo na duet Hyundai Creta i Kia Sonet.

Veoma je verovatno da će novi Škodin SUV pod haubom skriti pogonski blok nazvan 1.5 TSI koji isporučuje 150 konjskih snaga uz 250 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Po svemu sudeći, biće ponuđena i manuelna alternativa za sedmostepenu automatsku transmisiju s dvostrukom spojnicom (DSG). Na taj način bi se cena spustila na najniži mogući nivo, a da VW grupa ipak omasti brke.

O tome koliko je pakleno težak zadatak u vidu „nanošenja masti na brkove“ poslovanjem u Indiji, sve mnogo lepo piše u ovoj analizi.

AutoRepublika

(1009)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Felacia im je bilo najbolje ime.

Sad bi možda mogli Pushiq ili Guzaq.

moron

Ja smatram da je tržište Kine zahtevnije od tržišta Indije. A ako neki dan čitasmo vest da za Kinu produžena oktavija dolazi sa 1,2 TSI i 1,4 TSI (u UAE npr i sa 1,8 TSI), čudno mi da bi za Indiju za taj novi model stavili najnoviji 1,5 TSI.

Don

Fali još ku@c…kod nas bi bio najpopularniji !

Balkanboj

Budi kurtulan, kaže se Penisaq.

Don

Penisaq?!? Isto ko kuac samo puno manji – sto reče Fata u jednom od viceva 🙂 tako da će manji suv ponijeti ime kako si mu ti nadjenuo, penisaq, a veći – ku@ac, elektro verzija – dildaq … I kad ga kupiš, mos reć da si ku@cu!
Izašao iz ku@ca!
A u ku@ac!
Bravo za škodu! Da je nema, trebalo bi je izmislit da se imamo s čim sprdat.
A u ku@ac!
😂😂🤗🍻

Balkanboj

Škoda Magic Wand, masažna sedišta za nežniji pol.

Don

Sjeverni? Na jugu mi je nešto veća zima.

Balkanboj

??
Ko zna šta si ti pročitao… Kakav sjever i jug.
Magic Wand masažna sedišta za žene. Kao Hitachi. Da barem u nečemu uživaju dok voze Škodu.

Zoca

Indija me asocira na jaku skolu matematike.Srinivasa Ramanujan je za mene najjaci matematicar u XX veku.