1. Home
  2. Vesti
  3. Da li ste znali da u Australiji nije moguće kupiti “obične” BMW M verzije?
Da li ste znali da u Australiji nije moguće kupiti “obične” BMW M verzije?
0

Da li ste znali da u Australiji nije moguće kupiti “obične” BMW M verzije?

10.84K
0
Podelite sa prijateljima:

Skoro predstavljanje vrhunske verzije modela BMW M5, koja nosi oznake Competition Package, dovelo je do toga da se iz ponude za australijske kupce, isključi “regularni” supersedan, onaj bez unapređenja koja sa sobom nosi još performantnija varijanta. Na ovom tržištu Competition Package verzija je skuplja za 15% u odnosu na redovnu, dok je ova još bila u ponudi.

Ovo nije prvi slučaj isključivanja iz ponude osnovnih M verzija, s obzirom na to da se isto desilo i sa M varijantama serije 3 i serije 4, gde je prodajni fokus opet usmeren ka Competition Package primercima, ali i Pure, osiromašenim verzijama osnovnih postavki, koje opet čine mizeran deo prodaje. Povrh toga, nedavno predstavljeni M2 je, na globalnom nivou, dostupan jedino u Competition Package verziji, ali se razlozi za ovu odluku čelnika minhenskog giganta, kriju u WLTP standardima, koji za tri nedelje stupaju na snagu.

Menadžer za komunikaciju o proizvodima kompanije BMW Australija, je izjavio da je razlog za ekskluzivan ostanak na listi ponude Competition Package verzije, popularnost koju ovi modeli imaju u odnosu na “standardne” M primerke. Tom prilikom, on je rekao da je više od 80% prodatih M primeraka, serije 3 i serije 4, upravo posedovalo Competition Package.

BMW M5 se na ovom tržištu nudi od drugog kvartala tekuće godine, a njegovo uvođenje u ponudu je uslovljeno željom proizvođača da u što kraćem roku, entuzijastima ponudi dostupnu M varijantu.

Modeli M2, M3 i M4 Pure, mogu se naručiti sa šestostepenim manuelnim menjačem, pa ako i ovde, proizvođač bude dosledan sa uspostavljenom tradicijom, za očekivati je i M5 Pure verziju, ali nije verovatno da će ona posedovati ručnu transmisiju.

U prvih sedam meseci ove godine, BMW je prodao 473 primeraka serije 5, što je skoro dva puta manje od rezultata E klase (905), ali i više nego dvostruko u odnosu na A6 (183) i Maserati Ghibli (140).

(10844)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments