1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Industrija
  5. BMW zabeležio rekordnu prodaju
BMW zabeležio rekordnu prodaju
0

BMW zabeležio rekordnu prodaju

432
0
Podelite sa prijateljima:

BMW grupa saopštila je da je u martu indeksirana rekordna prodaja na globalnom nivou. 

Nemački konzorcijum prodao je prethodnog meseca 263.319 vozila širom sveta, što je rast prodaje od 2,8% u odnosu na isti period u prošloj godini. U prvom kvartalu grupacija je prodala ukupno 605.333 automobila.

BMW kao samostalna marka je u martu isporučio 221.631 automobil, što je rast od 3,7%. Uključujući januar i februar, za modele sa plavo-belim propelerom odlučilo se ukupno 519.307 kupaca (+0,4%). Rukovodioci BMW-a najavljuju još bolje rezultate, jer tek očekuju rast potražnje za novom „trojkom“.

Iako BMW beleži odlične rezultate, Mini je u maloj krizi. U martu su prodali 41.175 automobila što je za 2,3% manje nego lane. Ukupno, u prvom kvartalu britanski brend isporučio je 84.820 vozila, što je pad od 1,8% u odnosu na prošlogodišnji rezultat.

Treći član grupacije, Rolls-Royce ostvario je fantastičan učinak. U prvom kvartalu ove godine prodali su 1.204 automobila, što je rast od ogromnih 49,4% naspram 2018. godine.

AutoRepublika 

(432)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments