1. Home
  2. Vesti
  3. Francuska: Celo selo će voziti Renault Zoe
Francuska: Celo selo će voziti Renault Zoe
2

Francuska: Celo selo će voziti Renault Zoe

3.96K
2
Podelite sa prijateljima:

Odeljenje zaduženo za marketing i promociju u Renaultu sa ovom akcijom zaslužuje sve pohvale. 

Francuska marka rešila je da na jedan nekonvencionalan način pristupi promociji svog električnog mališana. Renault će stanovnicima sela Api u Ariježu ustupiti na trogodišnje korišćenje primerke modela Zoe. Ovo seoce, koje broji 25 stanovnika, tako će postati i svojevrsni testni poligon za Renault, i ujedno velika platforma za promociju.

Svi stanovnici koji imaju garažu dobiće i besplatnu ugradnju tzv. Wallboxa, koji omogućava brže punjenje ovog baterijskog vozila. Osim toga, seoce će dobiti i javni punjač kako bi oni koji nemaju garažu mogli lakše i brže da napune svoje automobile.

Renault će sa ovim projektom pokušati i da ispromoviše upotrebu EV modela u ruralnim područjima, s obzirom na činjenicu da su do sada ovakva vozila percipirana kao rezervisana za urbane centre.

Interesantno je da se selo Api nalaze na nadmorskoj visini od skoro 1.000 metara, i da su zime poprilično oštre. U Renaultu ističu da će im ovo omogućiti da steknu više informacija o ponašanju vozila i baterije u ovakvim hladnim vremenskim uslovima kroz duži period.

U svakom slučaju ovo će biti veoma zanimljiv projekat. Do tada test aktuelne generacije modela Zoe možete pročitati OVDE.

AutoRepublika 

(3958)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Odmah me podsjeti na ovo🤣…
https://youtu.be/CraRz9HITLw

BojanNeki

Svaka čast Renou. Kompanija čini pomake na planu električnog transporta i promoviše isti.

Inače mađarski Mol je objavio da u saradnji sa izraelskim Driivz prave mrežu električnih punjača u Češkoj, Slovačkoj, Hrvatskoj, Marđarskoj i Rumuniji. Svaka njihova pumpa bi trebala da bude opremljena.
Za sada je nejasno je zašto Srbija nije spomenuta, ili je jasno.
U Srbiji jeste najavljeno mnogo ranije (decembar 2019.) ali je sada izostavljeno.
https://seenews.com/news/hungarys-mol-to-develop-ev-charger-network-in-serbia-680394