1. Home
  2. Vesti
  3. Počinje preporod Maseratija
Počinje preporod Maseratija
3

Počinje preporod Maseratija

346
3
Podelite sa prijateljima:

Dugo godina je ovaj brend bio potpuno zanemaren u Fiat-Chrysler alijansi, sada je konačno došlo vreme da mu se posveti neophodna pažnja. 

Juče ste na stranicama AutoRepublike mogli da pročitate sve o novitetu MC20 koji je Maserati i zvanično predstavio za javnost. Radi se o potpuno novom modelu koji je uvod u čitav niz novih automobila koje će italijanska marka plasirati u narednim godinama.

Maserati je već najavio da će naredni model nositi naziv Grecale. Radi se o SUV-u koji će po svemu sudeći koristiti Alfinu Giorgio platformu i smestiće se u D segment, mada stručni mediji u Italiji veruju da će ipak biti nešto većih gabarita u odnosu na Stelvio.

Grecale će biti na tržištu naredne godine, i to u konvencionalnoj verziji sa SUS motorom, dok će EV varijanta biti predstavljena 2022. godine. Upravo te godine Maserati planira da prikaže niz novih modela.

Verovali ili ne, ali želja proizvođača sa Apeninskog poluostrva je da 2022. godine ima čak sedam premijera, od čega će četiri automobila koristiti električnu energiju za pogon. Tako će Maserati pomenute godine predstaviti nove generacije modela GranTurismo i GranCabrio, u standardnom i električnom izdanju, pa će tada stići i MC20 EV, potom MC20 u kabrio varijanti, ali i Grecale EV.

Maserati je potvrdio da će 2023. godine biti predstavljeni novi Quattroporte i Levante, te i da će oba ova automobila imati i električne verzije. Osim toga, rukovodstvo italijanske marke uvereno je da će do 2025. godine SUV modeli imati udeo od 70% u ukupnoj prodaji Maseratija.

AutoRepublika 

(346)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Pepi…danas sam vidio 4 vrata, ko ajkula, dominantan i goropadan na cesti, kao da viče svima :skule, micite se, gazda dolazi.

moron

Ne znam zašto, ali, Maserati mi odavno (decenijama) ne privlači bilo kakvu pažnju, mada se i sada veoma jasno sećam mog prvog susreta uživo sa njim, kada sam ga kao klinac od možda 10-ak godina video na parkingu hotela „Jezero“ na Plitvičkim jezerima. Bio je neki „Biturbo“. Blejao sam u onaj znak pozadi i auspuhe. I bio sav presrećan. Ne mogu da se setim da li je to bilo pre ili posle smrti „druga Tita“, ali, tu negde svakako … I godinama posle je je u veoma retkim susretima privlačio moju pažnju, sa svojim trozubcima i za ono vreme (meni)… Pročitaj više »

Goran Jurkovic

Kao nabuđena mazda 😂