1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota Corolla nije „blistala“ na prvim testovima u Britaniji
Toyota Corolla nije „blistala“ na prvim testovima u Britaniji
6

Toyota Corolla nije „blistala“ na prvim testovima u Britaniji

979
6
Podelite sa prijateljima:

Evropljani i Amerikanci imaju potpuno drugačiju predstavu o „kompaktnim“ automobilima, a stvari postaju jasnije kada se pogledaju prvi testovi 12. generacije Toyota Corolle u Velikoj Britaniji.

U ruke CarWowa je došla jedna od tri motorne varijante u Evropi, 1,8-litarski hibrid sa 122 ks. Dok bi većina Amerikanaca odmah odbacila ovaj model zbog „nedostatka“ snage, za većinu evropskih korisnika, ova „konjica“ je sasvim dovoljna.

Corolla za 2019. takođe dolazi i u verziji s 1,2-litarskim turbo motorom, ali Toyota smatra da će hibridi dominirati u Evropi, a nije teško uvideti i zašto. U realnim uslovima, prosečna potrošnja elektrifikovanog modela iznosi 5,0 litara benzina na pređenih 100 kilometara. Međutim, ubrzanje do 100 km/h nije za „razmetanje“ s 11,1 sekundu.

S druge strane, najprestižniji hedžbek raspolaže s 2,0-litarskim hibridnim sistemom i 180 ks, a do „stotke“ mu je potrebno oko 8 sekundi. Međutim, on je i skuplji a veća baterija kompromituje korisnu zapreminu prtljažnika.

S druge strane „velike bare“, Corolla je jedan od najpopularnijih modela u segmentu, a Toyota je smatrala da će atraktivniji izgled poboljšati prodaju. U Evropi, kupci u većoj meri teže praktičnosti, tako da novi model baš i ne predstavlja neki napredak u odnosu na Auris. „Mrtvi uglovi“ su „porasli“ a zapremina prtljažnika nije respektabilna. Takođe, test vozači su ukazali na nedostatak prostora na zadnjoj klupi.

Ipak, kvalitet izrade je poboljšan, ali je tu Toyota imala neke druge ciljeve. Naime, japanska marka se nije upustila u takmičenje na planu info-zabavnih sistema i instalacija USB priključaka tamo gde ih ne očekujete.

Ukoliko nameravate da „pazarite“ hibridni automobil, onda je Corolla pravi automobil za vas, zaklkjučak je testa. Dakle, odlična alternativa dizelu.

AutoRepublika

 

(979)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Kod TS-a sam očekivao malo više mesta za glavu pozadi (za noge je ok). Sve ostalo je i „pomozi Bože“. Ali, komfor zadnje klupe u zoni glave nije baš ok (i to govorim o nepanoramskoj varijanti). Mada tu može da ima dosta i do pitanja proporcija tela. Jedan može da nosi farmerke sa nogavicama dužine 32, a neko dužine 36, a da su obojica jednako visoki. Neko iste visine može da ima problem sa glavom, a neko se kolenima. Tek, ja znam da u astru karavan pozadi lepo sednem i iznad glave imam „viška“ nekoliko cm, a u corolli TS… Pročitaj više »

J4ZZER

Ma tebi glava viri kroz panoramu Riftera 🙂

Risto

Retka su kola za nas sa visinom od 2 metra. Moj sin ima 15 godina i već je preko 2 metra, njegova generacija je kao i naredne si sve višlje. Auto industrija pravi unutrašnje dimenzije automobila po standardima od pre 40 godina. Naravno sve je zbog novca-uštede?

moron

Nije lako biti „degenerik“ (telesni i/ili duhovni). Ali, uz savremene automobile, sve je lakše postati „degenerik“. Sve lakše dodješ u situaciju da se ne uklapaš „u standarde“ koje zacrtavaju proizvodjači vozila.

J4ZZER

Salim se, naravno da se sad gura oku ugodan dizajn ispred svega.

Ja sam kao dete bio lud za mx5 i sad buduci da imam troje dece prolazilo mi je kroz glavu da ga kupim i da mi sluzi kao drugi automobil… I odem jednog dana da ga probam i mada sam prosecne visine, 184cm, sokirao sam se kad sam se smestio, maltene u oko me udara A stub, levo rame bode u prozor, glava u krov… Bio sam bas tuzan, ali i srećan sto mi se izbor suzio „silom prilika“ i sto sam se resio tog neracionalnog automobila

Dikh tu kava

Sa 2.0 ima prtljažnik 313 litara. Pri čemu WhatCar tvrdi da jedino vozilo u klasi koje ima manje prostora od Corolle (HB) pozadi jeste Pug 308. Bolje onda skuter da kupim. Ne kapiram koja je njihova filozofija. Posebno jer jedan Jaris ima pozadi sasvim dovoljno mesta. Uz nešto manji prtljažnik..