1. Home
  2. Vesti
  3. Touareg V8 TDI poslednji Volkswagen s dotičnim dizel motorom
Touareg V8 TDI poslednji Volkswagen s dotičnim dizel motorom
0

Touareg V8 TDI poslednji Volkswagen s dotičnim dizel motorom

317
0
Podelite sa prijateljima:

Šef marketinga ga vidi kao kolekcionarski model. Pa, interesantno viđenje, rekli bismo, mada ne i nemoguće…

U poslednjih nekoliko godina, Volkswagen i dizel nisu baš najsrećnija kombinacija. Doduše, i neki drugi proizvođači su pretrpeli konsekvence zbog neregularne emisije azotnih oksida, ukljujući i kolege iz grupe, Audi i Porsche, što je na koncu dovelo do zaustavljanja proizvodnje nekih dizel modela.

Međutim, VW se i dalje drži „TDI“ oznake, a u Ženevi je predstavljen moćni „kralj dizela“, Touareg V8 TDI.

Sušta suprotnost simpatičnom I.D. Buggy Conceptu, Volkswagenov SUV je stigao u grad kraj Ženevskog jezera u izdanju koje „čupa asfalt“, s 420 ks i 900 Nm maksimalnog obrtnog momenta, što ovom Touaregu obezbeđuje sprint do „stotke“ za samo 4,9 sekundi.

Možda sve ovo zvuči „dekadentno“, ali Jirgen Štakman, ne misli tako, naprotiv, on vidi Touareg V8 TDI kao kolekcionarski primerak.

„Imali smo dugačku debatu i verujemo da je Touareg prvoklasan automobil. Može da se se nosi s bilo kojim rivalom na zemaljskoj kugli. Darujući mu V8 je posebna čast i ja verujem da će on biti interesantan kolekcionarski automobil od prvog dana“, izjavio je Štakman.

Međutim, njegov entuzijazam dolazi i uz neke ne tako vesele vesti, jer će ovaj Touareg verovatno biti poslednji Volkswagen s V8 dizel motorom.

„Vidite, najverovatnije, ovo će biti poslednji V8 dizel“, zaključio je on.

AutoRepublika

 

(317)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments