1. Home
  2. Vesti
  3. Lancia Ypsilon uhvaćena na kupanju
Lancia Ypsilon uhvaćena na kupanju
1

Lancia Ypsilon uhvaćena na kupanju

861
1
Podelite sa prijateljima:

Marka Lancia je bila na ivici izumiranja, ali sada je u pripremi punokrvna renesana. Istini za volju, legendarni italijanski brend, ne samo da je zamenio krovnu organizaciju, pa je sada to Stellantis umesto nekadašnjeg Fiata, već je dobio i galski naglasak. Shodno tome, nije ni čudo što je neočikivani uvid o novu generaciju heča po imenu Lancia Ypsilon omogućen baš u Francuskoj.

Pre neko jutro su nepoznate osobe ukrale automobil koji je bio parkiran na za to predviđenom platou unutar Peugeotove fabrike u Sošou. Ispostavilo se da je otuđeno vozilo bio prototip predserijske verzije modela nazvanog Lancia Ypsilon!

To je postalo jasno nakon što je automobil zlohude sudbine završio na dnu lokalnog kanala. „Fotografi s namerom“ su uspeli da uslikaju vozilo tokom akcije vađenja s dna kanala. Kamuflaža je u potpunosti otpala s vozila, nakon što je ovo provelo neko vreme u ladnoj vodi. Srećom, niko nije povređen u incidentu, lopovi su uspeli da na vreme napuste „brod“ koji tone.

Lancia je nakon ovog događaja lansirala zvanične tizere kojim je novitet najavljen. Publika je na ovaj netrivijalan način mogla dobiti ideju o tome kako će nova Lancia izgledati iz svih uglova. Ispostavilo se da je dizajn kompaktnog heča umnogome nalik onom viđenom na spektakularnom konceptnom automobilu po imenu Lancia Pu+Ra HPE (na slikama dole), iako u osetno skromnijoj serijskoj odori.

Serijska varijanta heča po imenu Lancia Ypsilon će se nadmetati u popularnom segmentu superminija (B), a tu se nalaze i blizanački modeli Peugeot 208 i Opel Corsa. Blizanački jer su s iste arhitekture. U ovoj bici, “Italijan” bi trebalo da ima pomoć neobičnog stila i luksuznog enterijera, naravno uzimajući u obzir segment kom vozilo pripada. Centralna konzola noviteta će sigurno privući pažnju.

Ideja tvorca i dalje podrazumeva da je Lancia premijum marka koncerna Stellantis. Kako bilo, sveobuhvatnu informaciju o novitetu ćemo dobiti u februaru naredne godine za kada je zakazan oficijelni debi.

AutoRepublika

(861)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
DOLF

Mislim da je Lancia zvanično mrtva otkad su se spojili FCA i PSA. Isto važi i za Opel.
A to što će se lepiti ko zna kakvi i čiji znakovi na jedan isti model, to je neka druga priča.