1. Home
  2. Vesti
  3. Australijska policija se prebacila na Hyundai Ioniq 5 i Toyotu Mirai
Australijska policija se prebacila na Hyundai Ioniq 5 i Toyotu Mirai
1

Australijska policija se prebacila na Hyundai Ioniq 5 i Toyotu Mirai

142
1
Podelite sa prijateljima:

Policijska uprava zapadnje Australije je rešila da se priključi globalnom trendu seobe na koncept elektromobilnosti pa je u svoju flotu uvrstila „ekološki podobna vozila“. Međutim, nisu bili u stanju da se unapred opredele prema tome koji električni koncept je bolji, pa su na testiranje uzeli baterijski heč Hyundai Ioniq 5, ali i vodonični sedan pod imenom Toyota Mirai. O tome koji se model bolje uklapa u svakodnevicu policijskog slubenika, odlučivaće sami organi reda na zelenom kontinentu.

Vozila oba proizvođača će biti bačena na seriju teških i dugotrajnih testova, dok su budući vozači tih automobila obećali da će se prema njima odnositi na uobičajen način, odnosno ne ukazujući im povlastice spram konvencionalnih policijskih automobila.

Pomoćnik policijskog komesara zapadne Australije, Alan Adams je naglasio da su partneri Ministarstva unutrašnjih poslova u ovom zadatku lokalne kancelarije južnokorejskog i japanskog proizvođača četvorotočkaša, koji su ujedno i obezbedili vozila za realizaciju testova. U tehničkom smislu govoreći, automobili su ostali u standardnom izdanju, ali su dobili grafike u duhu zapadne Australije (Western Australia), uz posebnu signalizaciju, sirene i radio opremu zarad lakše komunikacije među kolegama u plavom.

Navodi se da će testovima modela zvanog Ioniq 5 upravljati Državna policija nadležna za nadzor nad autoputevima, kao i patrole u ​​oblastima Midlend, Rokingem, Džeraldton i Banberi, dok će Mirai ući na puteve okruga Frimentl.

Vremenski okvir testova nije naznačen, ali policija naglašava da će oni biti „dugotrajni“ i maksimalno teški kako bi se utvrdila podobnost električnog ili vodoničnog vozila za policijsku službu. Podsećanja radi, u policijskim snagama zapadne Australije postoji mnogo različitih vozila, uključujući ona s oznakama: Kije Stinger, Chryslera 300, BMW-a Serije 5, BMW-a X5, Škode Superb, pa čak i Toyote Land Cruiser iz serije 78, a koja se koriste u udaljenim delovima regije.

AutoRepublika

(142)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Zaista im je veoma šaren taj postojeći vozni park. Tu „nema šta nema“.