1. Home
  2. Industrija
  3. Lucid priprema električni SUV Gravity
Lucid priprema električni SUV Gravity
0

Lucid priprema električni SUV Gravity

90
0
Podelite sa prijateljima:

Pošto je najosnovnija verzija Lucida Air već otkrivena, kalifornijska firma je iskoristila isti događaj da otkrije jedan od najzanimljivijih noviteta koji će se naći u prodaji početkom sledeće godine. Proizvođač je potvrdio da će knjige porudžbina biti otvorene tek 2023. godine, čime se novim Lucidom Gravity proširuje asortiman električnih vozila.

Novi luksuzni električni SUV je rezervisan za 2024. godinu. Firma je unapredila specifične detalje eksterijera, sa prednjim delom koji prati jasne korake luksuzne limuzine. Avangarda i futurizam ujedinjeni i predstavljeni nekim veoma finim LED farovima na višem položaju, praćenim glatkim branikom koji ima lažne vertikalne škrge na kojima se nalaze neke svetlosne letvice, ostavljajući ventilaciju rezervisanom za donju rešetku u obliku trapeza.

Isti stil se ponavlja u veoma čistom zadnjem delu, sa tankom svetlećom trakom koja prelazi pozadinu od kraja do kraja, i to u višoj poziciji. Ali ono što privlači pažnju novog Lucida Gravity je njegova velika staklena površina, koja je dobila poseban pečat sa veoma prepoznatljivim oblikom zadnjeg stuba, pored velikog spojlera postavljenog na kraju ogromnog panoramskog krova.

Lucid je takođe potvrdio zanimljiv detalj svog prvog SUV-a – na tržištu će se naći sa dva ili tri reda sedišta, što ne znači da ima sedam sedišta. Pregled koji je obezbedila firma prikazuje tri reda, ali sa dva nezavisna sedišta u drugom i trećem, tako da će broj  putnika biti ograničena na četiri ili šest, zahvaljujući opciji „Lucid Space Concept“.

Na osnovu platforme „LEAP“, proizvođač je potvrdio „performanse superautomobila“ u ovom električnom SUV-u, iako nije naveo njegove tehničke specifikacije koje će ostati tajna do lansiranja na tržište 2024. godine.

Ono što znamo jeste da će biti ponuđene različite verzije sa dva elektromotora i pogonom na sve točkove, od 487 do više od 1.200 konjskih snaga, i sa baterijom smeštenom između osovina koja će nuditi više od 640 kilometara autonomije. Čak se i sportska opcija kao što je Lucid Air Sapphire proučava…

AutoRepublika

(90)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments