1. Home
  2. Vesti
  3. Lada dobija novu paletu krosovera
Lada dobija novu paletu krosovera
7

Lada dobija novu paletu krosovera

10.50K
7
Podelite sa prijateljima:

U najvećoj, a i u najmnogoljudnijoj zemlji sveta se pronose glasine o tome kako će u budućnosti krosoveri koncerna FAW biti sklapani i nuđeni na tržištu pod markom Lade. Nezvanične informacije sugerišu i to da će pomenuta vozila biti sklapana na proizvodnim trakama bivše Nissanove fabrike.

Kao izvor ovih spekulacija se navode takozvani insajderi Avtovaza. Oni pričaju da bi kompanija mogla pokrenuti proizvodnju odnosnih vozila u fabrici koju je „do juče“ kontrolisao Nissan i koja je sagrađena u Sankt Petersburgu. Govori se o montaži krosovera nazvanog FAW Bestune T77, a koji je već poznat na ruskom tržištu, pošto se već duže od godinu dana i nalazi u ponudi na lokalu.

Glasine koje prenosimo su objavljene i na kanalu Telegrama „Sve o rezervnim delovima… i ne samo o tome“, pri čemu se administrator pozvao na neimenovane izvore. Tamo se tvrdi i da niko iz bivše Nissanove fabrike nije i neće ni biti otpušten. “Izuzev što je došlo do promene vlasnika, ništa suštinski se u preduzeću nije promenilo,” navodi se na tom kanalu sa 5,6 hiljada pratilaca na pomenutoj društvenoj mreži.

Što se tiče zvaničnih informacija treba reći da je Avtovaz potvrdio da su u toku pregovori s potencijalnim partnerom iz Kine, ali ništa detaljnije nije navedeno. Jedino se zna da će onda kada bude pokrenuta, proizvodnja biti upriličena za tri modela iz C i D segmenta, a da su tu ubrojani sedan i krosover. FAW Bestune T77 spada u kategoriju SUV-ova srednje veličine, s dužinom od 4,5 metara i međuosovinskim razmakom od 2,7 metara.

Bestune T77 se prodaje u Rusiji u verziji s prednjim pogonom i 16o konjskih snaga iz jednoipolitarskog turbobenzinskog motora. Menjač je ručni šestostepeni ili robotizovani sedmostepeni, i to s dvostrukom spojnicom. U proteklih godinu dana, na teritoriji bratske federacije je isporučeno dve hiljade primeraka.

AutoRepublika

(10497)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Najmnogoljudnija zemlja je Indija (od prije neki dan 😜.

A auto izgleda fenomenalno. Moglo bi se razmišljati i o jednoj Ladi 😉

Milan Grozdanović

The United Nations’ estimates for the end of 2022 still put China in first place, giving China 1.426 billion people and India 1.422 billion. The UN forecast that the two countries would have switched places by July 1, as India grows to 1.429 billion and China holds steady at 1.426 billion

Matija

Ovaj auto izgleda ne senzacionalno ali sasvim dobro za svoju klasu cene i namene, steta je sto ovde nema vise slika. U internetu sam nasao sledeci izvestaj u slici i reci a u okviru izvestaja i jedan video. Komentari su pozitivni. U Nemackoj moze vec da se kupi, cena 28.000 evra. Prodavac je:

https://www.eu-mayer.de/auto-faw-bestune-t77-pro-premium-x__497346.php

https://autonotizen.de/fahrberichte/faw-bestune-t77-pro-test-fahrt-video-review-2021#galerie

https://youtu.be/_inThLl3GrI

BB

Ništa senzacionalno ali izgleda da ima upravo sve što vozaču treba… Nekako mi se čini više „evropskiji“ nego evropski modeli. Priču jedino kvari objava o potrošnji na jednoj od slika sa prvog linka (9.4 l 😳) ali na drugom linku već spominju normalnijih 7.1…
Ovako sa slika mi se sviđa 👍

Matija

Oni su samo bili posteni sa prijavom potrosnje! Vec odavno je poznato da je nemoguce dostici potrosnju koju zvanicno prijavljuju proizvodjaci. Zeleni se bune a drzava se pravi luda. 🙂

Matija

Zvezdane, molim te da zaviris u vasu „korpu“, vas sistem mi je ponovo jedan komentar ubacio u kos. Sve sto bi moglo da bude „provokativno“ za sistem, jesu tri linka na temu gornjeg auta.