1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Duster „dobio vizu“ za Južnu Ameriku
Novi Duster „dobio vizu“ za Južnu Ameriku
0

Novi Duster „dobio vizu“ za Južnu Ameriku

436
0
Podelite sa prijateljima:

Druga generacija Dustera, koja je debitovala 2017. godine, je do ovog trenutka proizvođena samo u matičnoj Rumuniji. Na jednom kontigentu karpatskog krosovera se nalazio bedž patronskog Renaulta, dok je na drugom bio amblem rumunske Dacije. Dacia je išla put zemalja Evropske unije dok je Renault otpreman na tržišta Afrike, Srednjeg istoka i Ukrajine.

Međutim, ova podela će uskoro biti inovirana, a Duster „novog doba“ dobija novo stanište. Ovog puta, on će s Renaultovim oznakama pokušati da pridobije srca južnoameričkih kupaca, dok je sam proizvođač obelodanio fotografije verzije prilagođene ukusu tamošnjeg tržišta.

Sudeći po onom što vidimo na ilustracijama, latinoamerička verzija je verna replika evropskog modela, dok će dodatni detalji u braniku, u vidu novog para svetala za maglu, verovatno postati deo najopremljenije varijante, to jest one namenjene avanturama. Unutrašnjost verzije predviđene za prekookeansku ponudu je opet repriza onoga što viđamo po našim ulicama, ali uz jednu, jedinu bitnu razliku.

Zaljubljenici u Renault će svakako prepoznati da je ekran multimedijalnog sistema južnoameričkog Dustera preuzet sa krosover kupea Renault Arkana, koji se prodaje u Ruskoj Federaciji.

Plasmanom ove varijante, Mioveni prestaje da bude jedino mesto sklapanja glavnog junaka ove vesti. Naime, za potrebe ponude na tamošnjim tržištima, Duster će se proizvoditi u fabrici Renaulta u Brazilu, odnosno u Kuritibi, gde je od 2012. godine, s proizvodnih traka silazio SUV prve generacije.

Još uvek nema zvaničnih informacija o pogonskim sklopovima za varijantu namenjenu latinoameričkom tržištu, ali su lokalni mediji odnekud povezali da će na početku tržišnog života, u ponudi Dustera biti samo atmosferski benzinac zapremine 1,6 litara, uparen s ručnim ili CVT menjačem. Dvolitarski motor se ne očekuje u vozilu poput Dustera druge generacije, ali će zato svoje mesto pod haubom naći novi turbo benzinac zapremine 1,3 litra. Renault obavezno u istu rečenicu s ovom pogonskom jedinicom, i generalno što češće koristi reference ka Daimleru, odnosno Mercedesu, što je čast koju će ubuduće najčešće imati Geely. Istoriju ove kineske marke u uzletu možete pročitati ovde.

Premijera Dustera druge generacije će bti upriličena u Brazilu sledećeg meseca, dok će jedino evropsko tržište koje je još uvek uskraćeno za mogućnost izbora ovog SUV-a, ostalo ono rusko.

AutoRepublika

(436)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments