1. Home
  2. Vesti
  3. Neki delovi na Tesli deluju kao da su kupljeni na buvljaku i to „na brzaka“
Neki delovi na Tesli deluju kao da su kupljeni na buvljaku i to „na brzaka“
13

Neki delovi na Tesli deluju kao da su kupljeni na buvljaku i to „na brzaka“

2.42K
13
Podelite sa prijateljima:

Na globalnoj mreži je veoma posećeno mesto okupljanja vlasnika i ljubitelja vozila marke Tesla, ono na koje se dospeva klikom na ovaj link. Upravo prelistavajući diskusije učesnika ovog svojevrsnog foruma, zapazili smo, zaista zanimljivo otkriće jednog vlasnika automobila s oznakom Tesla Model Y.

Naime, on je nabasao na deo vozila gde je i jedan površan pogled dovoljan da se shvati da je američki proizvođač pristupio improvizaciji, i tako ugradio deo koji izgleda kao donet s buvlje pijace, i koji ništa drugačije nije ugrađen, nego kako bi to uradio legendarni Zoran Radmilović u čuvenoj seriji „Majstorska radionica“.

„Očigledno je neko skoknuo brzinski do buvljaka, ili u najboljem slučaju do neke prodavnice rezervnih delova koja je malo ozbiljnija od pijace i tamo nabavio deo s fotografija, kako bi se postigli zacrtani proizvodni ciljevi za drugo tromesečje ove godine,“ napisao je korisnik „Brown1428“ na forumu pomenutog Tesla Motors Cluba, a ispod je postavio i sliku „nečega“ što ostavlja utisak da se radi o rashladnoj jedinici koja je pričvršćena plastičnim kaiševima i veštačkim drvetom.

Korisnik je napisao da se jedinica za hlađenje nalazi ispod poklopca prtljažnika na teško pristupačnom mestu, a da je do nje dospeo tako što je pokušavao da reši problem druge prirode. To je podstaklo nekoliko drugih drugara s foruma da pročačkaju malo po svom vozilu, i svi su došli do identičnog otkrića na njihovim primercima automobila marke Tesla.

Prema onome što piše onlajn magazin The Drive, komponenta se odnosi na, tečnošću hlađeni kondenzador koji ne samo što je odgovoran da ne dođe do pregrevanja baterije, već je nadležan i za hlađenje pogonskog sklopa i uređaja za klimatizaciju. Na ovom vebsajtu su prikazane i ilustracije, to jest nekoliko video klipova sa Youtuba, koji pokazuju kako to može da bude pričvršćeno i na malo kulitivisaniji način. Tesla se nije oglašavala po ovom pitanju.

Ostaje nejasno da li će kvalitet primenjenih materijala za pričvršćivanje uticati na funkcionalnost automobila.

Ovo nije jedini slučaj gde novinari i ugledne redakcije osporavaju kvalitet izrade nekog primerka iz „kuhinje Tesle“, a svoje kritike je izneo i američki magazin Car and Driver, i to baš na račun Modela Y.

AutoRepublika

(2419)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

13 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
xtrimi

https://www.youtube.com/c/MunroLive/videos

ovaj lik je napravio dobar opis i pregled TESLA , rastavio ga na sitne detalje.

BojanNeki

Munro je legenda. Rastavlja automobile, analizira i dokumentuje sve do poslednjeg šrafa.
Sem konkurencije koja otkupljuje analizu mislim da to gledaju i proizvođači rastavljenog vozila da vide gde greše.

Goran Jurkovic

Njegove analize je baš fora gledati.

don

steta davanja marketinskog i inog prostora dildama, kad je i sam auto onakav kakav naslov kaze.20 000 eura za bateriju.

BojanNeki

Nagađa se da je proizvodna cena baterije u Tesli oko $100/KWh, neka je u paketu ~$150 što za 75KWh bateriju ispadne $11.000 odnosno nešto preko 9.000€. A moguće da je i manje, čućemo za par dana tačnije.
Model Y se prodaje u Americi za od $50.000 (bez subvencija) a u EU za oko 58.000€.

Smanji malo dildo doživljaj. Ili bar brzinu na istom.

Goran Jurkovic

Ja sam čuo da je 80 dolara po kilowatt satu.
Samo kad sam ja htio kupiti sebi 10kwh ćelija onda je bilo 300 dolara onako samo za mene.
A gle mora nešto i tesla zaraditi na prodaji rezervnih dijelova.

BojanNeki

I jeste jak marketing kad svaka nepravilnost na Teslama ispliva kao vest. Samo ne znam čiji.

Balkanboj

To „nešto“ sa slike liči na izmenjivač toplote.

sami

Ne može se ni čobanin postati odjednom a kamo proizvođač automobila. Mada Tesla i nije automobil, fali tu svašta i motor i menjač i prenos a ima delova ko sa dečijih igrački. Razumem sve ali budalu koja da za ovo sranje 50 hiljada evropskih novčanica ne razumem. Moraš biti baš neupućen u automobil ili metalac da kupiš ovako nešto. Rekao bi da je ovo roba za sajber jutjubere i slične marsovce. Pored toga, zabranio bi učestvovanje u saobraćaju automobila ko tesla, sa televizorm za zabavu vozača, bez dugmadi. Zabranjen mobili da se koristi a ovo govno može!? A zašto?

Yankee

Onda bi 99% novih auta bilo zabranjeno u saobracaju – jer svi imaju „televizor za zabavu vozaca bez dugmadi“.

Tile

tacno tako, licemarje na delu

sami

Ovaj tesla ima klot instrument tablu ko autići u luna parku i onaj prikantaren kineski televizor. Čista gov..na. Ovo je sklopljeno ko deca da se igraju.

BojanNeki

I onda kažu da mi nismo glup narod, „nemoj generalizovati“ savetuju.