1. Home
  2. Sajmovi
  3. Eadon Green ZRR Coupe je modifikovani Rolls-Royce
Eadon Green ZRR Coupe je modifikovani Rolls-Royce

Eadon Green ZRR Coupe je modifikovani Rolls-Royce

340
0
Podelite sa prijateljima:

Britanska kompanija Eadon Green je čest izlagač poslednjih godina u Palexpo centru u Ženevi. Pre dve godine, osnivač i vlasnik kompanije Feliks iton je na tom mestu predstavio retro kupe Black Cuillin koji je posedovao V12 motor, dok je prethodne godine premijeru doživeo model Zeclat, utemeljen na američkoj Corvetti. Ove godine, na meniju je ogromni kupe koji u svojoj kabini može da smesti do četiri osobe, Eadon Green ZRR.

Ovoga puta, iza zanosnih oblika i stila tridesetih godina prošlog veka, krije se kabriolet Rolls-Royce Dawn. Tu su karakteristični farovi, zadnja vrata sa prepoznatljivim ručicama za otvaranje i okvir vetrobranskog stakla, kao i ostali detalji koji nepogrešivo otkrivaju o čemu se ovde radi.

S druge strane, pošto su svi ostali paneli na karoseriji novi, dužina noviteta je porasla, sa 5,3 metra koliko se protezao originalni Rolls-Royce na 5.58 metara.

Izbor kabrioleta za donora je posledica želje da izgled krova ne poprimi stil modela iz game ultra premijum britanske marke, kupea Rolls-Royce Wraith. Uzgred budi rečeno, treći model britanske kompanije je najavljen pre par meseci pod imenom Zanturi, a predstavljeni Eadon Green ZRR se razlikuje od originara u smislu više sportskih detalja. Enterijer vozila nije predstavljen javnosti, za sada.

Tehnička rešenja su ostala standardna, odnosno potpuno korespondiraju sa verzijom sa vrha ponude modelom Dawn Black Badge. Ispod haube se nalazi biturbo V12 motor zapremine 6,6 litara koji proizvodi 601 konjsku snagu uz 840 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Tu je i osmostepeni automatik koji raspoloživu konjicu šalje na zadnje točkove.

Maksimalna brzina je elektronski limitirana na uobičajenih 250 km/h, dok je ubrzanje do “stotke”, prema izjavi proizvođača, upečatljivije od donora. Modifikovani automobil ubrzava za 4,8 sekundi dok Rolls-Royceu treba desetinka više.

Kompanija Eadon Green namerava da pokrene maloserijsku proizvodnju spram individualnih narudžbina, ali ni cena a ni rokovi isporuke nisu predstavljeni javnosti.

O tim detaljima, prema navodima britanskog proizvođača, biće razgovora samo sa ozbiljnim kupcima.

AutoRepublika

(340)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments