1. Home
  2. Sajmovi
  3. Putin ima smisla za automobile – Aurus izdominirao u Ženevi
Putin ima smisla za automobile – Aurus izdominirao u Ženevi

Putin ima smisla za automobile – Aurus izdominirao u Ženevi

1.87K
0
Podelite sa prijateljima:

Bentley i Rolls-Royce su uveliko dokazane marke u svetu ultimativnog luksuza, ali će ubuduće morati da se nose sa konkurencijom. Na Salonu automobila u Ženevi je predstavljen Aurus Senat limuzina i Senat sedan. Sa ovim modelom smo se upoznali prošle godine prilikom inauguracije Vladimira Putina, a još tada su bile uočljive brojne stilske sličnosti sa izrazom britanske marke Rolls-Royce.

Na štandu ruskog brenda, najveći prostor zauzima blindirana limuzina koja se u dužinu prostire na čak 6.630 milimetara, uz impozantan međuosovinski razmak od 4.300 milimetara. Ove dimenzije čine da, pored ruske definicije luksuza, Rolls-Royce Phantom sa produženim međuosovinskim rastojanjem i Maybach 62 starije generacije izgledaju, ni manje ni više nego patuljasto.

Senat sedan je značajno manjih gabarita, ali se svakako ne može nazvati majušnim. Dugačak je 5.630 milimetara uz međuosovinski razmak od okruglo 3,3 metra.

Dok se dizajn spoljašnosti vozila ne može nazvati revolucionarni, dotle kabinski prostor odiše vrhunskim luksuzom, počev od masivne upotrebe kože najfinijeg kvaliteta, aplikacija od plemenitog drvnog materijala i metala. Oba vozila su opremljena visoko tehnološkim rešnjima. Poseduju digitalni instrumentacioni klaster, ekran info-zabavnog sistema izdašnih dimenzija, kao i još dva dodatna monitora koji bi trebalo da podignu nivo doživljaja (važnih) persona na zadnjoj klupi.

Kao i kod marki Bentley i Rolls-Royce, Aurus nudi širok izbor mogućnosti personalizacije što omogućava kupcima da aranžiraju bukvalno svaki detalj enterijera.

Ove grdosije pokreće hibridni pogonski sklop u sastavu kojeg glavnu reč vodi V8 motor sa isporukom skoro 600 konjskih snaga, uz maksimalnih 880 Nm obrtnog momenta. Dovoljno da sedan izvede od “0-100 km/h” sprint za nekih šest sekundi, dok su performanse limuzine, logično lošije, ali i dalje odlične za klasu. Limuzini treba 9 sekundi da dobaci do “stotke”.

Obe verzije Senata poseduju brojne sisteme vozačke asistencije već od osnovnog paketa, ako se tako uopšte može reći. Tu su adaptivni tempomat, autonomno kočenje u kritičnim situacijama, napredna funkcija prepoznavanje pešaka  detekcija vozila u mrtvom uglu, kao i raspoznavanje saobraćajnih znakova.

Aurus se nalazi na listi modela koje je moguće poručiti ali su proizvodni kapaciteti u ovom trenutku veoma limitirani. U planu je da se krajem sledeće godine otvori nova fabrika u Tatarstanu što bi dovelo do povećanja kapaciteta proizvodnje na 5.000 jedinica godišnje.

AutoRepublika

(1867)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments