1. Home
  2. Prezentacije
  3. Honda nam je podarila novi Prelude
Honda nam je podarila novi Prelude

Honda nam je podarila novi Prelude

609
0
Podelite sa prijateljima:

Model Prelude zauzima veoma bitnu poziciju u istoriji Honde. Možda nije najbolji, pa ni najpoznatiji model ovog japanskog brenda, ali je dugi niz godina bio jedan od omiljenih četvorotočkaša za mlađariju. Svi oni kojima je model Civic bio previše prost, a veći Accord se nije uklapao u imidž, pošto je ciljao na porodične ljude, Prelude se pokazao kao odličan izbor.

Prva generacija je bila zasnovana baš na Accordu, ali sa dosta atraktivnijim stilom i sa značajno boljim voznim karakteristikama. Prelude će da opstane u proizvodnji kroz pet generacija sve do 2001. godine. Dok je prodaja nekada bila fantastična (druga generacija je pronašla 336.599 kupaca od 1983. do 1987. godine), popularnost je naglo opala tokom devedesetih godina. Primera radi, zadnju generaciju je kupilo tek 58.118 mušterija tokom pet godina proizvodnje.


Danas su naravno neka druga vremena, ali odjednom mnogo toga iz prošlosti postaje popularno. Među tim stvarima iz nekog prošlog vremena je i Honda Prelude, a japanski gigant nam je upravo podario moderno izdanje na ovogodišnjem Salonu automobila u Tokiju.

Na promociji je bio prisutan prvi čovek brenda pod imenom Tošihiro Mibe i izjavio je da će Prelude pružati ono „uživanje u vožnji“ koje samo Honda može da ponudi. Istovremeno, traženje takve perfekcije može da bude dugogodišnji proces, pa Mibe dodaje da model još uvek nije spreman za proizvodnju već je u procesu razvoja.

Međutim, ono što su mnogi primetili jeste to koliko zapravo deluje kao da je spreman da uđe u serijsku proizvodnju. Nije reč o konceptu sa nekim ludim futurističkim linijama koje bismo možda videli u nekom filmu iz kategorije naučne fantastike. Prelude zapravo izgleda kao model koji bi se danas mogao naći na ulicama i odlično bi se uklopio sa modernim četvorotočkašima.


Najveće razočarenje je to što još uvek ne znamo nikakve tehničke podatke. Prelude je električni automobil i to nam je jasno na prvi pogled, ali ostalih detalja nema. Mediji spekulišu da je reč o novoj platformi General Motorsa pod imenom Ultium BEV.

Honda je još pre nekoliko godina potpisala ugovor po čijem slovu će od najvećeg američkog proizvođača vozila dobiti licencu za platformu, baterije i motore na električnim modelima. Već smo videli dva takva krosovera i to one sa značkama Honda Prologue i Acura ZDX. Sa druge strane, drugi će reći da takav dogovor važi samo za veće krosovere i da je Prelude sa priloženih fotografija čistokrvna Honda.


Bilo kako bilo, Prelude ne samo što najavljuje novi model iz Honde već nam možda i pokazuje dizajnerski pravac neki drugih četvorotočkaša, pre svega popularnog Civica. A kako će to izgledati u stvarnom svetu, moraćemo sačekati barem nekoliko godina da saznamo.

AutoRepublika

(609)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments