1. Home
  2. Sajmovi
  3. Minhen 2021
  4. Dacia Jogger debitovala u Minhenu
Dacia Jogger debitovala u Minhenu
2

Dacia Jogger debitovala u Minhenu

783
2
Podelite sa prijateljima:

U doba kada cene automobila konstantno idu na gore, lepo je videti da neki brend i dalje nudi priuštiva vozila.

Iako ovogodišnji IAA, koji se prvi put održava u Minhenu, prolazi mahom u znaku električnih automobila, jedan četvorotočkaš privlači posebnu pažnju – Dacia Jogger.

Jogger je sedmosed rumunske marke, zamišljen kao spoj minivana i nešto robusnijeg karavana. Dacia navodi da će se ovaj automobil naći u prodaji sredinom iduće godine i da će biti ubedljivo najjeftiniji sedmosed na evropskom tlu. Verovali ili ne, ali Jogger bi trebalo da u osnovnoj verziji košta oko 15.000 evra!

Negde se moralo uštedeti – odgovor je kod palete motora. Nju će isprva činiti samo jedan agregat – 1,0 TCe. Iza te oznake krije se turbo trocilindraš koji u bazičnoj varijanti raspolaže sa 110 ks i 200 Nm. U ponudi će biti je Eco-G izdanje, odnosno motor koji pored benzina može koristiti i TNG i on je u stanju da na prednju osovinu izruči 101 konjsku snagu i 170 Nm.

Vrlo detaljnu i izdašnu prezentaciju Joggera možete pročitati na sledećem LINKU.

AutoRepublika 

(783)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Za nas matore, koji pamtimo i neka druga vremena, mislim da 110 ks i 200 Nm nije suviše malo za ovakvo vozilo.

DUDE

Duster 1.0 Eco-G na gas u Srbiji kosta oko 14.000eur, tak oda ce Dacia morati dobro da pripazi sa cenom Joggera.