1. Home
  2. Sajmovi
  3. Otkazan Salon automobila u Detroitu
Otkazan Salon automobila u Detroitu
0

Otkazan Salon automobila u Detroitu

95
0
Podelite sa prijateljima:

Američki grand Detroit u saveznoj državi Mičigen je proteklih desetak godina često bio u medijima. Nažalost, ne baš iz dobrih razloga već zbog bankrota s kojim se grad suočio kada su mnogi proizvođači odlučili da svoje pogone presele na lokacije gde je radna snaga jeftinija. Ali i pored toga, tokom dve sedmice u januaru ceo svet se mogao radovati Detroitu pošto se tada održavao čuveni salon automobila.

Globalna publika je ovu manifestaciju poznavala po imenu iz naslova (Salon automobila u Detroitu) mada je pravi naziv smotre bio Severnoamerički međunarodni salon automobila. Ove godine do toga neće doći zbog epidemije korona virusa, a lokacija će biti iskorišćena za neke bitnije probleme.

Još ranije je odlučeno da će se salon odigrati u mesecu julu umesto tradicionalnog januara zbog sve veće konkurencije u navedeno doba. To se pre svega odnosi na skupove u još dva američka grada (Čikago i Njujork) kao i inostrane rivalske automobilske smotre. Čikago se ipak odigrao u mesecu februaru dok je Njujork za sada odložen za jesen. Ispostavlja se da je ovo ipak bila najgora godina za nužnu promenu termina održavanja Salona automobila u Detroitu.

U međuvremenu je otkazan još jedan veliki salon automobila i to onaj u Ženevi. Plan je da se sajam vrati sledeće godine u mesecu julu. Nepoznato je koji su novi modeli trebali debitovati u Detroitu, ali se očekivala premijera dugo najavljivanog Fordovog terenca Bronco.

Lokalne vlasti će iskoristiti lokaciju u vidu Javits Centra kao karantin za sve zaražene od korona virusa. Do sada u Detroitu je potvrđeno 1.377 slučajeva uz 30 smrtnih ishoda.

AutoRepublika

(95)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments