1. Home
  2. Vesti
  3. Električni Fiat 500 stiže naredne godine
Električni Fiat 500 stiže naredne godine
0

Električni Fiat 500 stiže naredne godine

168
0
Podelite sa prijateljima:

I maleni „fića“ uskoro će imati pogon isključivo na električnu energiju. 

Elektrifikacija A i B segmenta poptuno je logičan korak. U ovoj sferi električni automobili mogu da pruže svoj maksimum. Ubrzanje do propisanih 50-60 km/h je fantastično, autonomija je sasvim dovoljna da pokrije sve potrebe većine vozača u urbanim sredinama, a tu je i manjak emisije štetnih gasova, kao i manje zvučno zagađenje. Infrastruktura ipak ostaje najveći problem.

Čelnici Fiata su na predstavljanju koncepta Centoventi, koji ujedno predviđa budućnost Pande, najavili i dolazak električnog Fiata 500. Zvaničan naziv je 500e, a premijera je zakazana za naredni Salon automobila u Ženevi.

Pre nego što električni mališan stupi na veliku scenu, krajem tekuće godine na tržište će biti plasirana hibridna verzija modela 500. Iako Italijani nisu želeli da daju precizne podatke o eventualnoj snazi elektromotora, kapacitetu baterije i autonomiji kretanja, jasno je da 500e u startu ima sve predispozicije za dobar uspeh.

Osim najave pomenute električne varijacije, dobili smo potvrdu i da se na tržište vraća Fiat 500 Giardinera. U pitanju je karavansko izdanje istog modela, a predstavnici italijanske marke najavljuju ovaj karavana kao najprostraniji automobil u klasi. Po svemu sudeći i 500 Giardinera imaće premijeru naredne godine na istoj lokaciji, odnosno u Ženevi.

AutoRepublika 

(168)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments