1. Home
  2. Vesti
  3. Moskvič uskoro izlazi na taksi
Moskvič uskoro izlazi na taksi
9

Moskvič uskoro izlazi na taksi

4.55K
9
Podelite sa prijateljima:

Ekonomsko-političke sankcije koje je zapadni svet uspostavio protiv Ruske Federacije su potencijalno mogle doneti, a svakako i donose, obilje problema u sektoru transporta najveće države na svetu. Srećom, Rusi imaju i ekonomski moćne prijatelje na globalnom nivou, pa su tako ovu situaciju iskoristili kineski industrijalci. Zahvaljujući njima, flota taksi vozila koja će se gušće razmileti ulicama brojnih ruskih gradova, biće bogatija za nekoliko hiljada primeraka Moskviča.

Tačnije, tri hiljade krosovera s oznakama Moskvič 3 će biti poslato na službu u taksi udruženja, kao i organizacije osnovane s ciljem pružanja usluge deljenih vozila. Takav epilog je posledica ugovora koje je sklopilo rukovodstvo nekadašnje Renaultove fabrike u Moskvi sa predstavnicima Yandexa. Predviđene su isporuke vozila za ovu godinu, može se pročitati na kanalu Telegrama moskovskog gradonačelnika Sergeja Sobjanina. Sudeći po izveštajima lokalnim medija, proizilazi da će taksisti dobiti samo benzinske verzije krosovera, iako kompanija iz prestonice Rusije ima velike planove i na polju proizvodnje električnih vozila.

Zahvaljujući obnovljenoj proizvodnji u prestoničkoj fabrici biće moguće obnoviti taksi flote, pritom održavajući nivo kvaliteta pruženih usluga. Potrebe grada Moskve za novim taksi vozilima su na nivou od 30 do 40 hiljada komada godišnje, naglasio je pomenuti gradonačelnik, a tokom prošlog decembra je zabeležen novi rekord kada su prestonički taksisti uslužili, prevozili do 1,6 miliona osoba na dnevnom nivou.

Prošle jeseni se pojavila vest da Yandex možda neće biti u mogućnosti da obnovi flotu taksi vozila, pa su neki izvori prenosili da tom taksi udruženje nedostaje 50 hiljada automobila godiišnje, što zaista jeste golem problem imajući u vidu sankcije. U tom smislu su i otpočeli pregovori Yandeksa s rukovodstvom Avtovaza i kineskih grupacija BAIC i Chery. Bilo kako bilo, taksi udruženje i IT gigant su odbili da izvrše glomaznu nabavku Ladi zbog nedostatka automatskih menjača u ponudi.

Plan za ovu godinu je da fabrika proizvede oko 50 hiljada primeraka Moskviča, uključujući i 10 hiljada električnih. Zahvaljujući montaži baterijskih modifikacija, biće otvoreno dodatnih 40 hiljada radnih mesta u Moskvi, napisao je Sobjanin. Takođe je otkrio i da ja već aktivno 52 salona brenda Moskvič, i to u 23 ruska grada.

Inače, tokom decembra i januara, Rusi su pazarili samo 36 primeraka Moskviča, i to njih 31 s konvencionalnim pogonom, dok ih je pet komada bilo s elektromotorom.

AutoRepublika

(4549)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Haha,Kinezi su prijatelji al’za interes..U Kini je Coca-Cola nadmasila caj.Pametnome dosta…

Renault Terminator

Pa kada sa njom skidaju rđu sa gvožđa🤣…

Zoca

🤣

BB

A Renault (i ostali) nisu radili iz interesa?

Zoca

Naravno,pre toga Fiat(VAZ)..i sl…Kineski proizvodjaci planiraju gradnju fabrika i u USA…

Dragan

Ima neko ko radi i iz hobija. Kao GM, kad im na kvarno ukradoše ime Niva.

Dragi

Nije istina!!!
Rusi nisu ukrali ime Niva nego otkupili razliku broja deonica postali većinski vlasnik i ba kraju otkupili brend Niva !!!
Reklo bi se da je neko drugi nešto ukrao ali nisu ovi koje ste vi označili @!!

Dragan

Uskoro neće biti apsolutno bitno ko je šta od koga ukrao. 🙂

Mile mocevic

Najbitnije nije receno!
Koliko kubika i ks ?