1. Home
  2. Sajmovi
  3. Lamborghini Aventador SVJ Roadster predstavljen u Ženevi
Lamborghini Aventador SVJ Roadster predstavljen u Ženevi

Lamborghini Aventador SVJ Roadster predstavljen u Ženevi

215
0
Podelite sa prijateljima:

Šuškalo se o njegovoj ženevskoj premijeri, a evo ga sada pred nama u punom sjaju i dilemma više nema. Lamborghini Aventador SVJ Roadster je dobio set aerodinamičkih unapređenja. Očigledna novost sa ovom verzijom u odnosu na kupe varijantu je mogućnost uživanja za vozača i suvozača u vožnji sa vetrom u kosi.

“Aventador SVJ Roadster nasleđuje svu moć, grandiozne performanse i najnaprednije tehnologie koje su bile u službi izrade kupea, ali sa novim stilom i statusom ikone,” rekao je šef marke Lamborghini Stefano Domenikali. “Vožnja ove verzije je iz temelja uzbudljivo iskustvo sa ozbiljnom dozom ekskluzivnosti. Performanse oduzimaju dah, sa ili bez krova, a Aventador SVJ Roadster ujedinjuje dinamizam kupea i jedinstveni duh Lamborghinijevog roudstera.”

Po običaju, verzije sa otvorenim krovom krase performanse koje su blago kompromitovane povećanom težinom vozila. Proizvođač nije obelodanio detalje u vezi sa tim kako je kompenzovao gubitak krutosti karoserije zbog odsustva krova, ali je poznato da je ova varijanta teža za 50 kilograma u odnosu na kupe.

Ipak, samo je jedna desetinka više potrebna roudsteru da dobaci do “stotke”, opet u odnosu na kupe, ali verujemo da to neće smetati apsolutno nikome, jer je vreme od 2,9 sekundi zaista zastrašujuće. Pokretni krov je izrađen od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima, dok je manipulacija krovom svedena u par sekundi, a kada nije na mestu, smešten je napred.

Poboljšanja koja se tiču aerodinamike usmerena su na jačanje vertikalnog potiska a zarad povećane stabilnosti tokom ofanzivne vožnje, posebno u krivinama.

Još da dodamo da roadster verziju (takođe) pokreće V12 motor sa 770 konjskih snaga, a koji je montiran neposredno iza sedišta vozača.

Ukupno će biti proizvedeno 800 primeraka ove varijante, a prodaja startuje ovog leta. Početna cena je određena na nivou od 573.996 američkih dolara.

AutoRepublika

(215)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments