1. Home
  2. Sajmovi
  3. Brabus 850 4×4² Final Edition – poslednji krug za staru G klasu u Ženevi
Brabus 850 4×4² Final Edition – poslednji krug za staru G klasu u Ženevi

Brabus 850 4×4² Final Edition – poslednji krug za staru G klasu u Ženevi

3.62K
0
Podelite sa prijateljima:

Brabus jednostavno zna kako da dodatno usreći kupce Mercedesove G klase. Ovo je ujedno i oproštaj od “već jednom otišle” stare generacije kockaste legende, a čini nam se da časniji nije mogao da bude.

Brabus 850 6.0 Biturbo 4×4² Final Edition 1 od 5 će biti proizveden u ograničenoj seriji a početna cena mu iznosi 482.000 evra, doduše sa uključenim porezom na dodatu vrednost koji u Nemačkoj iznosi 19%.

Kao polazna osnova ovog Brabusa je iskorišćen (klinički mrtva prošla generacija) modela G63, a poznati tjuner je pojačao zapreminu znanog V8 motora zapremine 5,5 litara na 6.000 kubnih centimetara, dodao veće turbo punjače i omogućio dotok veće količine svežeg vazduha u pogonsku jedinicu.

Da bi se temperature držala u prihvatljivim okvirima korišćeni su i neki refleksni materijali sa primesama zlata. Posebnu pažnju je tjuner obratio i na system za izduvne gasove, kako bi vozači uživali u prepoznatljivoj grmljavini.

Nakon svih unapređenja, ova ljuta G klasa razvija 838 konjskih snaga (625 kilovata) uz nestvarnih 1.450 njutn metara maksimalnog obrtnog momenta. Sprint do stotke se dešava u 4,7 sekundi, a zbog pneumatika namenjenih terenskoj vožnji, maksimalna brzina je elektronski ograničena na 210 km/h.

Kako bi bila podesnija za vožnju po divljim stazama, ova G klasa poseduje klirens dužine 60 centimetara, a revidirani su i branici i podvozje kako bi izdržali nehumane uslove eksploatacije. Brabus 850 G-Class leži na točkovima promera 22 inča, a pneumatici nose oznake Pirelli Scorpion ATR.

Kabina Brabusa je reprezentovana kroz mešavinu crne i plave kože, uz sve moguće opcije za dodatni komfor vozača i putnika. Sedišta sa memorijom, ventilacija i grejanje istih, što važi i za držače za čaše. Par stavki smo pobrojali samo, ali dovoljno indikativno da se zna šta se može očekivati za skoro pola miliona evra.

AutoRepublika

(3617)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments