1. Home
  2. Vesti
  3. Bugatti u Ženevu stiže s novom iteracijom legendarnog Atlantica!
Bugatti u Ženevu stiže s novom iteracijom legendarnog Atlantica!
0

Bugatti u Ženevu stiže s novom iteracijom legendarnog Atlantica!

311
0
Podelite sa prijateljima:

S obzirom da je Bugatti lansirao još jedan tizer Atlantica, gotovo je sigurno da je naslednik legende na putu.

Bugatti sprema nešto posebno uzbudljivo za ovogišnji Salon automobila u Ženevi. Nakon misterioznih tizera, lansiranih na globalnu mrežu ranije tokom ovog meseca, francuski proizvođač ultraluksuznih i ultrabrzih automobila, konačno nam je dao bliži uvid u ono što priprema.

Oznaka „Atlantic“ se vraća u igru, a o kakvom nasleđu se ovde radi, možete pročitati u članku o potencijalno najskupljem četvorotočkašu ikada proizvedenom. Novi „mamac“ praktično otkriva da ćemo na štandu u Švajcarskoj videti modernu interpretaciju originala.

„57 SC Atlantic Žana Bugatija ne može biti ponovo kreiran, ali šta mislite, da li njegov dizajnerski jezik može da se prevede u 21. vek?“, opis je dodat tizeru objavljenom na Facebooku.

Glasine kažu da je bivši šef Volkswagen grupe, Ferdinand Pih, navodno platio 18 miliona dolara da mu Bugatti napravi  unikatni superautomobil. Ukoliko je to tačno, koliko god apsurdno zvučalo, to bi bio najjetiniji Atlantic na svetu. Naime, samo tri primerka originalnog Type 57 SC Atlantica postoje, a jedan je prodat 2010. za 30 miliona dolara.

Nažalost, ovo je sve što se zna za sada. Bugatti sve detalje drži u tajnosti, a što se motora tiče, sasvim je logično da se ispod poklopca motora nađe 8,0-litarski quad-turbo W16 iz Chirona.

Što se Chirona tiče, on će se u Chiron „110 ans Bugatti“ izdanju takođe naći u Ženevi. Ova edicija, koja će biti proizvedena u samo 20 primeraka, kombinuje specifikacije Chiron Sporta sa Sky View krovom i dolazi u mat „Steel Blue“ plavoj boji.

AutoRepublika

(311)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments