1. Home
  2. Vesti
  3. Novi sedan Hongqija donosi luksuz na kineski način
Novi sedan Hongqija donosi luksuz na kineski način
4

Novi sedan Hongqija donosi luksuz na kineski način

3.82K
4
Podelite sa prijateljima:

Prezentacija ovog atraktivnog sedana koji dolazi iz Narodne Republike Kine je zakazana za sledeći mesec, ali smo u prilici da ga već sada delimično osmotrimo, sve zahvaljujući tamošnjim propisima koji nameću neophodnost objave pojedinih informacija i fotografija na sajtu Ministarstva privrede, u cilju homologacije vozila. Novajlija će poneti naziv Hongqi H6.

Limuzina će ponuditi dvolitarski turbobenzinski motor koji će dolaziti s dva nivoa izlazne snage. Koncern FAW je taj kontroliše poslovanje marke Hongqi, i oni su dostavili predmetne fotografije i deo tehničkih specifikacija novog aduta, što su učinili sredinom meseca koji u laganom ritmu ispraćamo. Lokalni mediji su preneli, navodno (a verovatno i zaista) pouzdanu informaciju da će ova limuzina imati premijeru na Salonu automobila u Gvangžuu. Taj događaj je na programu krajem novembra.

Sudeći po podacima koji se tiču gabarita novajlije, ispostavlja se da je najbliži rođak ove „šestice“ model druge generacije sedana imenovanog kao Hongqi H5, a koji je debitovao proletos. Dužina H6-ice je impresivnih 4.990 milimetara, što je opet za samo dva milimetra više od onog što pruža „za broj manji“ pomenuti model. Širina je superiornija za 5 mm i iznosi 1.880 mm, dok je nasuprot tome, novi model niži za santimetar i po, pa po ovoj osi nudi 1.455 mm. Međuosovinski razmak dva upoređivana četvorotočkaša je identičan i iznosi 2.920 mm.

Predstavnici kineskih specijalizovanih automobilskih medija izražavaju veru da je dolazeći sedan plasiran s namerom konstruktora da se za pola koplja izdigne u odnosu na model H5, kao i da bude promovisan kao njegova više sportska alternativa.

Inače, stil novog Hongqija s indeksom H6 je izveden u skladu s korporativnim duhom brenda, pa tako nudi i dvodelne prednje svetlosne grupe i ogromantnu rešetku hladnjaka. Na slikama raspoznajemo siluetu kupea i završetke izduvnih cevi smeštene po sredini zadnjice sedana. Povrh toga, novitet poseduje neobične naplatke. Njihov prečnik je 18 ili 19 inča.

Fotografijama unutrašnjosti ne raspolažemo, ali znamo da se očekuje da H6 reprizira ono što nudi i više puta pominjani referentni H5 (fotografija gore). To praktično znači da će novitet ponuditi uspravno postavljen ekran osetljiv na dodir, onaj preko kog će se upravljati radom multimedijalnog sistema. Biće toliko velik da će praktično „pojesti“ celu centralnu konzolu.

Kako rekosmo, novajliju će pogoniti dvolitraš. Motor će biti podešen da isporučuje 224 ili 252 konjske snage. Ovde je ponuda bogatija, a to kažemo jer se Hongqi H5 ne nudi s moćnijom alternativom. Zato je „peticu“ moguće dobiti s manjim pogonskim sklopom. U pitanju je jedinica označena sa 1.5T (169 ks), a moguće je poručiti i hibridnu verziju koja je utemeljena na istom (manjem) benzincu.

Nije nam poznato da se Hongqi nudi na nekom, nama geografski bliskom tržištu. Ipak, u svetlu tužnog razvoja događaja na istoku kontinenta, FAW će plasirati vozila ove marke na ruskom tržištu, ali ne u ovoj godini.

AutoRepublika

(3820)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Laki

Od Audija do Taycana sve na jednom mjestu.

Zsphere

Dizajn prilično dobar za mladog kineskog proizvodjaca. Stopke za moj ukus previse nisko kao kod a7 ali jasno je da im je to uzor i inspiracija za kompletan proizvod. Nedostaje samo grill sa malo više karaktera.

BB

Dobar 👍

Boban

„Nije nam poznato da se Hongqi nudi na nekom, nama geografski bliskom tržištu.“….
…..Elektricni Hongqi SUV puno Oslo …. luksuzan, ali meni mnoogo ruzan auto.