1. Home
  2. Vesti
  3. Honda povlači 137.000 krosovera zbog iznenadne aktivacije vazdušnih jastuka
Honda povlači 137.000 krosovera zbog iznenadne aktivacije vazdušnih jastuka
0

Honda povlači 137.000 krosovera zbog iznenadne aktivacije vazdušnih jastuka

189
0
Podelite sa prijateljima:

Honda Motor Co je objavila u sredu da će sa tržišta povući na korektivnu intervenciju 137.000 primeraka novih krosover vozila. Objava japanskog proizvođača automobila je usledila nakon prispeća izveštaja o tri nesrećna slučaja u kojima je došlo do povreda uzrokovanih nenadanim aktiviranjem vazdušnih jastuka. Svi slučajevi su zabeleženi u Americi.

Honda je obavestila javnost da će pogođeni model CR-V (2019.) pretrpeti intervenciju prerade električnih spojeva i zamene pojedinih kablova unutar obruča upravljača. Do ovog trenutka je zabeleženo šest slučajeva iznenadnog aktiviranja vazdušnih jastuka, odnosno svi slučajevi su se dogodili bez da su bili posledica saobraćajne nesreće.

Nije zabeležena niti jedna saobraćajna nezgoda koja bi bila inicirana ovim problemom, naveo je proizvođač.

Problem je uzrokovao povlačenje 118.000 vozila u Sjedinjenim Državama, kao i 19.000 primeraka u Koreji i Kanadi.

Brazde na metalu sa unutrašnje strane volana mogu uzrokovati kratak spoj koji bi dalje mogao da dovede do pregrevanja komponenti, pojasnila je dodatno Honda.

Ovaj problem nije u vezi sa serijom opoziva koje je Honda bila prinuđena da izvrši tokom prethodne decenije, kako bi se pristupilo zameni preko 21 miliona defektnih Takata vazdušnih jastuka u oko 12,9 miliona vozila.

Honda je dodatno objavila i da će na korektivnu intervenciju pozvati oko 19.000 vozila u Americi koja su već bila u servisu povodom problema sa Takata jastucima, ali kod kojih popravka nije bila izvršena na odgovarajući način, a dogodila se pre maja 2018. godine.

AutoRepublika

(189)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments